Ennen koronapandemiaa tehtiin paljon asioita lähellä muita ihmisiä, jotka tuntuvat tällä hetkellä kaukaisilta asioilta.

Toivottavasti ei olla unohdettu hymyilemistä, koska sitä ei missään nimessä kannata jättää tekemättä, vaikka kasvomaski olisi kasvoilla. Jos se olisi vain jäänne menneisyydestä, mitä tälle maailmalle silloin kävisi? Hymyileminen on nimittäin nyt kasvomaskien maailmassa entistä tärkeämpää, josta kerrotaan The List -sivustolla. Vaikka sinulla olisi kasvomaski naamalla, voivat muut silti huomata silmistäsi, että hymyilet. Ja sen voi tietysti myös kuullakin, jos teet sen äänen kera.

Hymyileminen on koronapandemian takia entistä tärkeämpää – tässä syyt

Se, että hymyillään, on emotionaalinen yhteys muihin ihmisiin. Viime aikoina sitä on tarvittu varsin paljon sen takia, kun on jouduttu olemaan paljon kotona eristyksissä muista. Monet juhlat ja muut tapaamiset ovat vähentyneet. Mutta emotionaalinen yhteys muihin ihmisiin voi jopa vähentää todennäköisyyttä sairastua. Se johtuu siitä, että kun hymyillään, vapautuu siinä samalla sellaisia välittäjäaineita, jotka rentouttavat ja vähentävät stressiä, joka samalla tukee myös immuunijärjestelmää.

Tämä yksinkertainen ilme saa myös sydämen voimaan paremmin. Tutkimuksessa on havaittu, että paljon hymyilevillä ihmisillä on matalampi syke ja paremmat verenpainelukemat, vaikka osa hymyistä olisi tekohymyjä. Sellainen voi auttaa myös silloin, jos korona iskee, koska se voi olla pahempi tauti, jos sairastaa sydän- tai verisuonitauteja.

Nyt kannattaakin hymyillä oikein paljon, jotta tästä vaikeasta ajasta selvittäisiin paremmin. Se ei ehkä ole helppoa, koska on paljon asioita, jotka eivät hymyilytä. Mutta sen maskin takaakin on välillä hyvä vääntää hymy kasvoille, koska se on sinulle ja muille hyväksi.

Lähde: The List