Muutokset äidin bakteereissa kytköksissä ennenaikaiseen synnytykseen, paljastaa tutkimus

Tutkimuksen löydöksistä voi olla paljon hyötyä odottaville äideille.

Hienovaraiset muutokset emättimen bakteereissa voivat johtaa ennenaikaiseen synnytykseen eli synnytykseen ennen 37 täyttä raskausviikkoa. Tutkimuksen mukaan ne raskaana olevat naiset, joilla on suurin riski ennenaikaiselle synnytykselle, voitaisiin tunnistaa synnytyselinten (reproductive tract) mikrobeista, kertoo The Independent.

Imperial College London -yliopiston tutkijaryhmä keräsi näytteet 250 raskaana olevalta naiselta ja lisää näytteitä 87 naiselta, joilla oli tapahtunut ennenaikainen lapsivedenmeno. 250 raskaana olevasta osallistujasta 27 synnytti ennen laskettua aikaa.

”Tämä tutkimus on yksi ensimmäisiä osoittamassa, että noin lähes puolella raskaana olevista naisista voi olla epätasapainossa oleva emättimen mikrobisto ennen ennenaikaista lapsivedenmenoa, antaen lisätodisteita bakteerien roolista joissakin ennenaikaisen synnytyksen tapauksissa”, tohtori David MacIntyre Imperial College Londonista kertoi tutkimuksen löydösten merkittävyydestä.

”Keskeistä on, että löydöksemme tunnistavat kaksi ennenaikaisen lapsivedenmenon naisryhmää – yhdelle ryhmälle kohdennetut antibiootit voivat olla hyödyksi ja toiselle samainen hoito voi ollakin vahingollista”, hän lisäsi.

The Independentin mukaan aiemmassa tutkimuksessa on päätelty, että emättimen bakteerit yksipuolistuvat raskauden aikana ja Lactobacillus-bakteerit lisääntyvät. Kuitenkin kun Lactobacillus-bakteerin tasot putoavat ja muiden bakteerien tasot nousevat, voi se johtaa synnytyksen alkamiseen oletettua aiemmin.

Imperial College Londonin tutkimus julkaistiin BMC Medicine -journalissa ja se voi antaa lääkäreille heidän tarvitsemia työkaluja tarjota raskaana oleville naisille heidän tarvitsemaa tiettyä antibioottihoitoa.

”Tuloksemme viittaavat siihen, että yksilöllisempi lähestyminen, ottaen kohteeksi vain ne naiset, jotka todennäköisemmin hyötyvät antiobiooteista, voi osoittautua hyödyllisemmäksi kuin nykyinen ’yksi hoitotapa sopii kaikille’ -lähestyminen”, tutkimuksen tekoon osallistunut tohtori Richard Brown sanoi.

Professori Siobhan Quenby Royal College of Obstetricians and Gynaecologists -yhdistyksestä korosti The Indpendentin mukaan tätä näkemystä.

”Lisätutkimuksia tarvitaan, jotta voidaan määritellä kytkös emättimen bakteerien ja ennenaikaisen synnytyksen välillä ja siinä tapauksessa muutoksia voidaan mahdollisesti tehdä suositeltuun ennenaikaisen lapsivedenmenon hoitoon, joka tällä hetkellä on sama kaikille naisille”, Quenby totesi.

”Nyt on olemassa jännittävä mahdollisuus tulevaisuudelle, missä naiset testataan ja heille annetaan heille se paras antibiootti yksilönä”, hän lisäsi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: The Independent


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.