Kookosöljy voi saada sinunkin ihosi hohtamaan.

Kookosöljyllä on tunnetusti monia käyttötapoja ruoanlaitosta hiusten hoitamiseen ja meikkien poistamiseen. Health.com -sivusto selvitti ihotautilääkäri ja Yalen lääketieteellisessä ihotautiopin kliinisenä professorina toimivan Mona Goharan avulla hieman lisää kookosöljyn käytöstä.

Kookosöljyä ei tarvita paljon kosteuttamaan ihoa, sillä Goharan mukaan vähällä pääsee jo pitkälle.

”Herneen kokoinen määrä riittää kasvoille. Yhdelle kädelle tai jalalle riittää noin parin senttimetrin kokoinen määrä”, hän neuvoi.

Vaikka monet vannovat kookosöljyn nimeen, ei se sovi kuitenkaan kaikkien käyttöön. Gohara muistuttaakin, ettei mikään tuote ole täydellinen kaikille.

”Monia kookosöljyn hyötyjä ihon terveyteen liittyen on todistettu, mutta jos kookosöljyä on jotenkin käsitelty (valkaistu, deodorisoitu tai prosessoitu), kannattaa heidän, joilla on ekseema, ruusufinni tai herkkä iho, mahdollisesti vältellä tällaisten kookosöljyjen käyttöä, koska sen prosessointi voi aiheuttaa ärsytystä”, Gohara sanoi.

Paksumman kosteusvoiteen ystävien iho pärjää kookosöljyn kanssa

Kookosöljy saattaa tukkia ihohuokosia, mutta kuivan ihon omaavilla moista ongelmaa Goharan mukaan tuskin tulee. Kookosöljy on raskas tuote, joten jos olet tottunut käyttämään paksumpaa kosteusvoidetta, ihosi ja huokosesi pärjäävät myös kookosöljyn kanssa.

Kookosöljyjä on erilaisia ja Goharan mukaan jokainen valitsee käyttöön itselleen parhaiten sopivan.

”Neitsytkookosöljy on usein paksumpaa, mutta mitä käsitellympää se on, sitä todennäköisemmin hajusteet ja säilöntäaineet aiheuttavat punoittavaa ihoa”, Gohara kertoi.

Lähde: Health.com