Unia ja niiden merkitystä tutkitaan paljon ja se on todella mielenkiintoista.

Viime aikoina on uutisoitu, mitä seksiunet voivat tarkoittaa tai se, että unessa ollaan alasti. Nyt Huffpost -sivusto on selvittänyt, että mitä sellaiset unet tarkoittavat, jotka liittyvät omaan työhön. Jos olet nähnyt unia, joissa työpaikkasi on tulessa, et ole ainoa. Se voi liittyä koronapandemiaan, ja tällaiset unet ovat siksi voineet lisääntyä viime aikoina. Tällainen uni voi tarkoittaa sitä samaa kuin koronan leviämisen pelko työpaikalle, kuten tulikin voisi siellä levitä. Ahdistavat unet lisääntyvät helposti tällaisena aikana, jolloin tapahtuu paljon ikäviä asioita, jotka ovat lisääntyneen koronan myötä.

Työhön liittyvät unet voivat liittyä siihen mitä on päivän aikana koettu

Psykologi, Deirdre Barrett, on tutkinut pandemia-ajan unia. Hänen mukaansa monilla on ollut nyt enemmän aikaa nukkua, joten siksi myös unia muistetaan enemmän, varsinkin ahdistavia unia. Suurin osa työhön liittyvistä unista on negatiivisia. Ne liittyvät esimerkiksi työpaikan menettämiseen sekä johonkin vaaralliseen työtehtävään.

Unitutkija, Lauri Quinn Loewenberg, on kuullut myös unista, joissa ollaan alasti työpaikalla tai harrastetaan pomon kanssa seksiä. Hänen mukaansa tällaiset unet eivät tarkoita sitä, että sellaisia haluttaisiin oikeasti tehdä. Ne voivat sen sijaan liittyä johonkin työhön liittyvään ristiriitaan, jota ei ole saanut ratkaistua. Hänen mukaansa omien unien merkitystä voi selvittää siten, että laittaa päivän aikana tulleet ajatukset ja kamppailut ylös. Kun ne yhdistetään seuraavana yönä nähtyyn uneen, voi löytää niille jonkin selityksen. Jos uni toistuu, kannattaa miettiä, että kokiko päivän aikana stressiä, pelkoa, vihaa tai vaikka surua. Oliko sama tunne myös unessa, joka liittyi työhön.

Unet voivat auttaa ratkaisemaan ongelmia

Jos unet liittyvät työhön, voivat ne auttaa ratkaisemaan jonkin työhön liittyvän ongelman. Vuonna 2010 tehtiin tutkimus, johon osallistuneiden piti pystyä navigoimaan 3D-sokkelossa mahdollisimman nopeasti. Sen jälkeen, kun osallistujille oli annettu tähän liittyvää koulutusta, osa heistä pääsi ottamaan päiväunet. Päiväunen ottaneet selvisivät tehtävästä paremmin kuin muut, jotka eivät saaneet nukkua ennen tehtävää.

Kun näet jonkin työhön liittyvän unen, jossa on jokin paha ongelma, kannattaa miettiä, että voisiko sille ongelmalle löytyä jokin ratkaisu, jos niin tapahtuisi oikeasti. Niistä unista voi olla silloin apua valmistautumisessa pahimpaan. Unet saattavat siksi olla jopa kehomme biologisia puolustusmekanismeja, jotka pitävät meidät valppaina kohtaamaan ongelmia.

Lähde: Huffpost