Mitä miehet ja naiset pelkäävät seksin suhteen? Tutkimus selvitti

Tutkimus selvitti ja laittoi järjestykseen pahimmasta alkaen kymmenen pelkoa, joita kummallakin sukupuolella on seksin suhteen.

Vaikka seksin pitäisi olla hauskaa ja miellyttävää, on niin monilla naisilla kuin miehilläkin erilaisia pelkoja seksin suhteen, mitkä voivat pyöriä mielessä ennen kuin aktiin ryhtyy – ja myös sen aikana.

Näitä pelkoja ja huolenaiheita on nyt laitettu järjestykseen pahimmasta alkaen perustuen brittiläisen Superdrug Online Doctor -sivuston kyselyyn, johon vastasi yli tuhat amerikkalaista ja yli tuhat eurooppalaista miestä ja naista. Osallistujat arvioivat pelkojaan asteikolla 1-10.

Kyselyn mukaan naiset pelkäävät eniten, ettei seksikumppani suostu käyttämään kondomia ja toiseksi eniten he pelkäävät, että kumppanilla on sukupuolitauti. Miesten listalla sukupuolitaudin pelko sijoittui ensimmäiseksi, kun taas toiseksi eniten he pelkäväät, että seksikumppani ei saa orgasmia tai ei tunne oloaan tyydytetyksi.

Kummankin sukupuolen osalta kolmanneksi suurin seksipelko on, että kondomi hajoaa seksin aikana tai seksi johtaa ei-toivottuun raskauteen. Monet miesten muista peloista liittyvät seksisuoritukseen, kun taas naisten huolenaiheena on myös oma turvallisuus – naisten viidenneksi pahin pelko on, ettei kumppani usko, kun nainen sanoo ”Ei.”

Kyselyn tuloksista tehtiin myös maanosien välistä vertailua sukupuolten suhteen. Eurooppalaisten ja amerikkalaisten miesten pelot olivat lähes identtiset järjestystä myöten – vain toiseksi ja kolmanneksi pahimmat pelot olivat toisinpäin amerikkalaisten kohdalla:

1. Kumppanilla on sukupuolitauti (EU+AM)

2. Kondomi hajoaa / seksi johtaa ei-toivottuun raskauteen (EU) – Kumppani ei saa orgasmia (AM)

3. Kumppani ei saa orgamista (EU) – Kondomi hajoaa / seksi johtaa ei-toivottuun raskauteen (AM)

4. Mies laukeaa liian aikaisin (EU+AM)

5. Kumppanin mielestä miehen alaston vartalo ei ole viehättävä (EU+AM)

Naisten kohdalla eroavaisuuksia pahimmissa peloissa eurooppalaisten ja amerikkalaisten naisten välillä oli enemmän:

1. Kumppani ei suostu käyttämään kondomia (EU) – Kumppanilla on sukupuolitauti (AM)

2. Kumppanilla on sukupuolitauti (EU) – Kumppanin mielestä naisen alaston vartalo ei ole viehättävä (AM)

3. Kondomi hajoaa / seksi johtaa ei-toivottuun raskauteen (EU) – Kumppani ei suostu käyttämään kondomia (AM)

4. Kumppanin mielestä naisen alaston vartalo ei ole viehättävä (EU) – Kondomi hajoaa / seksi johtaa ei-toivottuun raskauteen (AM)

5. Kumppani ei usko, kun nainen sanoo ”Ei.” (EU) – Mies huomaa selluliitin tai raskausarvet/venetysjuovat (AM)

Alta voit katsoa taas kaikkien vastausten perusteella tehdyn top 10 -listan pahimmista seksipeloista ja lisää kyselyn tarkempia tuloksia löydät täältä.

Top-Sex-Fears_Asset-2
Kuva: Superdrug Online Doctor

Lähde: Women’s Health / Superdrug Online Doctor