Pojan äidin kuvaama video on saanut ihmiset ympäri maailman antamaan tukensa pojalle ja puhumaan kiusaamista vastaan.

Kiusatuksi joutuminen on valitettavan yleistä. Nuori tennesseeläinen koululainen on antanut koulukiusaamiselle kasvot, kun hänestä kuvattu liikuttava video alkoi levitä kulovalkean tavoin netissä ja sai niin maailmantähdet kuin tavalliset ihmiset antamaan tukensa pojalle.

”Ihan uteliaisuudesta, miksi he kiusaavat? Mikä sen pointti on”, kiusattu Keaton Jones kysyy äitinsä Kimberly Jonesin kuvaamalla videolla, jota on jaettu lukuisilla eri sivustoilla.

Meet Keaton Jones a very smart little boy who is being bullied at school. This video is heartbreaking!! I want to bring Keaton to Vegas and hang out at UFC Headquarters. If anyone knows how i can reach the family please let me know. Thank u everyone

Julkaissut Dana White 9. joulukuuta 2017

Keatonin äiti jakoi videon Facebookissa viime perjantaina ja kertoi sen yhteydessä hakeneensa Keatonin aiemmin pois koulusta, koska hän ei uskaltanut mennä lounaalle. Äidin mukaan videon kuvaaminen oli pojan idea.

Videolla Keaton ihmettelee, miksi ihmiset ilahtuvat siitä, että ovat ilkeitä viattomille ihmisille.

”Se ei ole okei”, poika sanoo.

Keaton kertoo videolla, että muut pilkaavat hänen nenäänsä ja haukkuvat häntä rumaksi. Lounasaikaan kiusaajat kaatavat maitoa pojan päälle, laittavat kinkkua hänen vaatteilleen sekä heittelevät häntä leivällä.

Keaton lisää, että myös muita kiusataan. Kun hänen äitinsä kysyy miltä tämä tuntuu, Keaton alkaa puistaa päätään.

”En pidä siitä, että he tekevät niin minulle. Ja en todellakaan pidä siitä, että he tekevät niin muille, koska se ei ole okei”, Keaton sanoo.

”Ihmisiä, jotka ovat erilaisia, ei tarvitse kritisoida siitä. Ei se ole heidän vikansa”, poika kertoo videolla.

Keaton liikuttuu kyyneliin videolla vaikeasta asiasta puhuessaan. Kaikesta huolimatta hän pystyy tarjoamaan neuvoja muille, jotka ovat joutuneet kiusatuiksi.

”Jos sinua pilkataan, älä anna sen häiritä sinua. Pysy vahvana, luulisin”, Keaton sanoo.

”Se on vaikeaa, mutta… Kaikki luultavasti muuttuu yhtenä päivän paremmaksi”, hän lisää, minkä jälkeen itkuinen poika kääntää päänsä pois ja video päättyy.

The Washington Post kertoo, että pian Facebook-jaon jälkeen äidin kuvaama video Keatonista alkoi elää omaa elämäänsä netissä. Lopulta miljoonat ihmiset olivat katsoneet sen parin päivän aikana ennen kuin äiti piilotti videon.

Video löysi tiensä myös Twitteriin ja Instagramiin. Pian sen olivat nähneet myös niin tunnetut popparit kuin urheilijat, poliitikot ja näyttelijät, jotka alkoivat some-kanavissaan ilmaista tukeaan Keatonille.

Esimerkiksi Marvelin supersankarielokuvissa näyttelevät Mark Ruffalo ja Chris Evans ovat kutsuneet Keatonin Avengers: Infinity War -elokuvan ensi-iltaan.

Mark Ruffalo

@MarkRuffalo
Keaton, will you’ve my guest at the Premiere of #InfinityWar too? I think you are about one of the coolest kids I have ever seen! Can’t wait to meet you in person, pal. Forget those ignorant kids. One day, very soon, they are going to feel pretty stupid for this. x.com/everything_tn/…

OutKick Bets

@OutKickBets
This is Keaton Jones, he lives in Knoxville and he has a little something to say about bullying.

x.com/elijah_officia…

”Pysy vahvana, Keaton. Älä anna heidän saada sinua muuttumaan kylmäksi. Lupaan, että asiat paranevat. Samalla kun nuo roistot koulussasi miettivät, minkälaisia ihmisiä he haluavat olla tässä maailmassa, haluaisitteko sinä ja äitisi tulla Avengersin ensi-iltaan Los Angelesiin ensi vuonna”, Evans kysyi Twitterissä ja jakoi samalla Keatonista kuvatun videon.

Mark Hamill

@MarkHamill
Keaton-Don't waste time wondering why a bully would be so mean-They're sad people who think hurting others will make them feel better because they really don't like themselves-They're just jealous because you're so smart & handsome❤️Your friend-mh x.com/everything_tn/…

OutKick Bets

@OutKickBets
This is Keaton Jones, he lives in Knoxville and he has a little something to say about bullying.

x.com/elijah_officia…

”Keaton, älä hukkaa aikaasi miettien, miksi kiusaaja olisi niin ilkeä. He ovat surullisia ihmisiä, jotka ajattelevat toisten satuttamisen saavan heidät tuntemaan olonsa paremmaksi, koska eivät todella pidä itsestään. He ovat vain kateellisia, koska olet niin fiksu ja komea”, Star Wars -elokuvissa Luke Skywalkerina nähty Mark Hamill tviittasi.

Räppäri Cardi B:n kannanotto oli sanavalinnoiltaan hieman räväkämpi.

Cardi B

@iamcardib
I can’t get that boy I️n that video out my mind 😪I wish i can give him a hug and beat the shit out them kids that pick on him .I don’t care if they kids 👊🏽👊🏽FUCK YOU !!

”En saa sen viden poikaa mielestäni. Toivoisin voivani halata häntä ja hakata häntä kiusaavat pojat. En välitä siit, että he ovat lapsia. Haistakaa v*ttu”, hän tviittasi.

Ultimate Fighting Championshipin (UFC) presidentti Dana White jakoi myös Keatonin videon some-kanavissaan ja kuvaili sitä sydämet särkeväksi. White kertoi haluavansa tuoda Keatonin Vegasiin UFC:n päämajaan vierailulle ja pyysi seuraajia kertomaan, jos joku tietää tavan tavoittaa Keatonin perhe (julkaisu artikkelin alkupuolella.

Instagramissa entinen maustetyttö ja nykyinen muotisuunnittelija Victoria Beckham jakoi videon Keatonista.

As someone who was bullied this hurts and makes me cry.Sending so much love to this brave young man. #Bekind #itsoktobedifferent X

Henkilön Victoria Beckham (@victoriabeckham) jakama julkaisu

”Kiusattuna tämä sattuu ja saa minut itkemään. Lähetän niin paljon rakkautta tälle rohkealle, nuorelle miehelle”, Beckham kirjoitti julkaisun yhteydessä.

Katy Perry kertoi Instagramissa Keatonin videon särkeneen hänen sydämensä. Poptähti jakoi videon sivullaan ja pyysi sen yhteydessä ihmisiä olemaan kilttejä toisiaan kohtaan.

Myös Demi Lovato, Patricia Arquette, Justin Bieber, LeBron James ja Snoop Dogg ovat osa sitä tähtien joukkoa, jotka ovat ottaneet Keatonin ja kiusaamisen esiin some-kanavissaan.

Keatonista kuvatun videon tultua viraaliksi, somessa on keskusteltu ja jaettu julkaisua aiheesta myös hashtagilla StandWithKeaton. Löydät lisää julkaisuja täällä.

Lähde: The Washington Post