Mies pidätteli aivastusta ja koki karmivat seuraukset – tässä syy, miksi niin ei saa ikinä tehdä

Aivastuksen pidätteleminen on monien mielestä kohtelias tapa, joka opitaan jo lapsena.

Toisen ihmisten päälle aivastaminen ei yksinkertaisesti ole kohteliasta – samaan aikaan aivastamisen pidätteleminen voi olla kuitenkin vaarallista.

Kuva: kuvakaappaus Youtube / TIME
Kuva: kuvakaappaus Youtube / TIME

Englannista kotoisin oleva joutui hetki sitten sairaalaan erikoisten oireiden vuoksi. Hän oli valitellut kivusta ja erikoisista niskasta kuuluvista poksahtuksista ja raksahduksista. Miehellä oli ongelmia nielemisen kanssa ja hän oli menettänyt äänensä. Lääkärit tekivät tutkimuksia ja lähettivät miehen ultraääneen, jonka jälkeen he huomasivat kurkun ja rinnan alueella olevat ilmakuplat.

Miksi? Koska mies oli pidätellyt aivastusta! Tiesitkö, että aivastukset ovat todella voimakkaita ja ne kuljettavat ilmaa jopa 240 kilometrin tuntinopeudella. Ilman pidetteleminen tuottaa äkillisen paineen, joka ei pääse purkautumaan. Tämä saattaa aiheuttaa kurkun repeytymisen, jonka seurauksena ilma purkautuu kehoosi, kuten englantilaismiehen tapauksessa.

Tilanne voi muuttua entistä pahemmäksi, jos olet vilustunut ja pidättelet aivastusta. Kukaan ei halua aivastaa suurta limakasaa, mutta asiaa kannattaa miettiä toiselta kannalta: kyseessä on kehosi puolustusmekanismi, jonka avulla se hankkiutuu eroon bakteereista ja muista harmillisista aineista. Aivastuksen pidätteleminen voi johtaa siihen, että lima kulkeutuu poskionteloihin ja sisäkorviin aiheuttaen paljon pahemman tulehduksen.

Mitä voisit tehdä aivastuksen pidättelemisen sijasta? Vastaus on todella yksinkertainen: aivasta tai niistä nenäliinaan. Jos et saa käsiisi nenäliinaa, voit aivastaa paitasi sisään tai käsivartesi eteen.

Englannissa aivastusta pidätellyt mies oppi olemaan pidättelemättä aivastusta.

Katso oheiselta videolta lisätietoa Englannissa sattuneesta tapauksesta.

Oletko joskus pidätellyt aivastusta? Jaa juttu Facebookissa, jotta ystäväsi ovat tietoisia odottamattomasta vaarasta!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.