Suurin osa kokee ainakin jossakin elämänsä vaiheessa sydänsuruja.

Koronapandemia on tehnyt monien parien elämästä vaikeaa, joten moni on myös sen takia eronnut. Erot ovat stressaavia ja heikentävät henkistä hyvinvointia. Monilla voi olla sellainen käsitys, että naiset kärsisivät eroista enemmän kuin miehet, koska naiset avautuvat siitä enemmän. Nyt on tehty tutkimus, jossa on saatu selville, että se ei ole suinkaan totta.  

On hyvä syy, miksi miehet kokevat usein sydänsurua enemmän kuin naiset

Lancasterin yliopiston psykologiryhmä on tehnyt juuri kaikkien aikojen ensimmäisen ”suuren datan” analyysin parisuhdeongelmista. Tutkimuksessa tutkittiin yli 184 000 ihmisen demografisia ja psykologisia profiileja, joiden kautta he olivat julkaisseet tietoja parisuhdeongelmistaan anonyymille verkkofoorumille.

Tutkimuksen alkuperäinen tavoite oli keskittyä yleisimpiin ihmissuhteissa koettuihin ongelmiin, mutta tutkimuksen edetessä ryhmä painotti enemmän sitä, keillä on tapana kokea voimakkain emotionaalinen reaktio eroon. He huomasivat, että heillä oli hyvät mahdollisuudet verrata tässä aiheessa naisia ja miehiä keskenään.

Se oli aika yllätys, kun tutkimuksessa havaittiin, että miehet keskustelivat surullisemmin ja järkyttyneemmin erostaan huomattavasti enemmän kuin naiset, kun heillä oli mahdollisuus julkaista eroon liittyviä viestejä verkossa. Tämä on ristiriidassa muiden tutkimusten kanssa, jotka on tehty terapeuttisessa ympäristössä tallennetuista tunteista.

Vaikka naiset ovat hakevat miehiä useammin eron takia ammattiapua ja puhuvat tunteistaan enemmän​​fyysisessä ympäristössä, miehet pyytävät todennäköisemmin apua ja ilmaisevat tunteitaan nimettömässä ympäristössä.

Tulokset viittaavat siihen, että sellainen tieto on vanhentunutta ja virheellisiä, että miehet olisivat naisia vähemmän emotionaalisia. Kyse on ennemminkin siitä, että he tuntevat olonsa epämukavaksi, jos he joutuvat puhumaan niistä julkisesti.

Lähde: Metro