Tutkimuksen mukaan naiset ovat myös kiltimpiä juoruillessaan, kun taas miehet koettavat päihittää kollegansa.

Stereotyyppisesti naiset mielletään juoruilun mestareiksi, mutta tutkimuksen mukaan miehet eivät ole siinä yhtään sen huonompia. Daily Mail uutisoi, että miehet juoruavat yhtä paljon kuin naiset ja naisia todennäköisemmin miehet valittavat työkavereistaan.

Tutkimusta varten israelilaisen Ariel Universityn tutkijat kysyivät yli 2 200 ihmiseltä heidän juoruilutavoistaan ja näin paljastivat, että miehet ja naiset yhtä todennäköisesti juoruilevat työpaikalla, mutta siinä missä naiset koettavat puhua kannustavasti kollegoistaan, miehet koettavat päihittää omansa. Tutkijoiden mukaan juoruaminen antoi naisille tavan kilpailla ei-fyysisesti uhkaavalla tavalla, kun taas miehiä se auttoi rakentamaan itsevarmuuttaan.

Journal of Gender Studies -julkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa osallistujia pyydettiin kuvittelemaan juuri tapaamansa ihmisen kuvailua ystävälleen ja sitten tutkijat analysoivat osallistujien vastauksia. Daily Mailin mukaan tulokset horjuttivat yleistä ajatusta siitä, että miehet juoruavat enemmän sekä osoitti, että naiset ovat kiltimpiä.

”Löydöksemme osoittavat, että naiset ja miehet osallistuvat saman verran juoruamiseen, mikä horjuttaa ikäviä yleisiä stereotypioita”, tutkimuksessa todettiin.

”Tulokset näyttivät tilastollisesti merkittävän eron sukupuolten välillä, mikä vahvisti sen, että naisten juoruaminen on koodattu enemmän positiiviseksi kuin miesten.”

Onko sinulla tapana juoruilla työpaikalla? Oletko huomannut miesten juoruilevan? Kerro mietteesi kommenteissa!

Lähde: Daily Mail