Kulmakarvojen tatuoiminen yleistyy.

Ohuista, lähes näkymättömistä kulmakarvoista kärsivät ovat taatusti kokeilleet joka ikistä kaupan hyllystä löytyvää kulmakarvatuotetta. Jos mikään näistä ei kuitenkaan ole tarjonnut ratkaisua ongelmaan, saattaa microblade-tekniikka pelastaa.

Microblade-tekniikka on pysyvämpi ratkaisu ohuille kulmakarvoille. Siinä kulmakarvat ikään kuin tatuoidaan ihoon, mutta kyseessä ei ole niin pelottava operaatio kuin miltä se kuulostaa.

Elle-lehden toimittajat selvittivät microblade-asiantuntija Piret Aavalta, mitä kaikkea microblade-tekniikasta pitäisi tietää.

Eräänlainen tatuoinnin muoto

Perinteinen tatuointi tehdään ihoon koneella, mutta microblade-kulmakarvat pigmentoidaan ihon alle käsin työkalun avulla. Työkalulla piirretään kulmiin karvoja muistuttavia vetoja, jotka muistuttavat luonnollisia kulmakarvoja.

Microblade-tekniikalla pigmentti ei mene yhtä syvälle ihoon kuin perinteisessä tatuoinnissa – tästä huolimatta kyseessä on kuitenkin tatuointi, koska väri laitetaan ihon alle.

Valmistautuminen kannattaa

Jos juot paljon alkoholia, otat aspiriinia tai retinolia (A-vitamiinia), lopeta viikkoa ennen microblade-aikaasi. Retinoli ohentaa ihoa, mikä saa sen vuotamaan enemmän verta. Samasta syystä kannattaa välttää siis myös aspiriinia, alkoholia ja verenohennuslääkkeitä.

Se ei satu (ainakaan liikaa)

Kipukynnykset ovat yksilöllisiä, joten toisilla microblade-tekniikka sattuu enemmän kuin toisilla. Lähtökohtaisesti se tuntuu siltä kuin joku raapisi ihoa – sen tuntee, mutta kipu ei ole mahdoton. Kulmien aluetta voidaan turruttaa ennen operaatiota esimerkiksi siihen tarkoitetulla voiteella.

Tekniikka vie aikaa

Piret Aava varaa jokaiselle microblade-asiakkaalleen kahden tunnin ajan, koska ei halua kiirehtiä.

Jälkihoito on tärkeää

Microblade-operaation jälkeen kulmia on suojattava kosteudelta, mikä tarkoittaa hikoilun ja kasvojen vesipesun välttämistä. Uudet kulmat saattavat kutista tai punoittaa ensimmäisen viikon aikana – näitä oireita voi lievittää vaseliinilla.

Kulmat näyttävät aluksi melko tummilta, mutta väri haalistuu 30–40-prosenttia. Aavan mukaan kulmat näyttävät kuitenkin välittömästi hyviltä, joten piilottelulle ei ole tarvetta. Pieni punoitus ja turvotus on normaalia.

Tulokset kestävät noin kolme vuotta

Ihosta ja elämäntyylistä riippuen Aavan asiakkaat käyvät ylläpitämässä kulmiaan noin puolen vuoden välein.

Microblade-kulmat ovat sijoitus

Ensimmäinen operaatio voi olla melko kallis, mutta microblade-tekniikkaa harkitsevan kannattaa turvautua kokeneeseen ja koulutettuun ammattilaiseen – Aava neuvoo välttämään kokemattomia tekijöitä, vaikka heidän hintansa olisikin halvempi. Kyse on kuitenkin tatuoinnista.

Lähde: Elle