Vibraattoreita on saatavilla monenlaisia, mikä voi saada pään pyörälle, kun miettii sellaisen hankintaa.

Seksivälineet sekä -lelut ovat osa niin monien sinkkujen kuin suhteessa olevien seksielämää. Suomessa seksivälineiden kysyntä on kasvanut niin paljon, että jopa Prisma on ottanut niitä verkkokauppaansa myyntiin.

Seksivälineiden joukkoon lukeutuvat vibraattorit, joita on erilaisia. Etenkin vasta-alkajalla voi ollakin kysymyksiä niiden käytöstä; mistä tietää, mikä on itselle sopiva vibraattori tai miltä sen käytön pitäisi tuntua?

Lovehoneyn seksiasiantuntija Annabelle Knight on kertonut Cosmopolitan UK:lle kaiken olennaisen, mikä vibraattoreista ja niiden käytöstä pitäisi tietää. Suomensimme Knightin neuvot, jotta sinäkin voit saada kaiken ilon irti vibraattorin käytöstä!

Etsi itsellesi sopiva lelu

Jokainen ihminen on erilainen, se on selvää. Koska kyseessä on intiimi lelu, täytyy löytää sellainen, joka toimii parhaiten omalle keholle. Vibraattoreissa on vara, mistä valita aina bullet-mallista wand-mallin hieroviin vibraattoreihin.

Bullet

Cosmopolitanin mukaan vasta-alkajalle sopivin voisi olla bullet-mallin vibraattori. Ne ovat pieniä, voimakkaita vibraattoreita, jotka ovat täydellisiä klitoriksen stimulointiin. Bulletit ovat usein myös hiljaisia, moni niistä on vedenkestävä eivätkä maksa maltaita.

Bullet-vibraattorin käyttö on helppoa ja tehokasta. Laita ensin vibraattorille liukuvoidetta ja aloita sitten sen pienimmällä asetuksella liikuttaen vibraattoria hellästi vulvan ympärillä.

Voit aloittaa häpyhuulista ja sitten edetä kiertämäään klitorista totutellen samalla värinään ennen kuin etenet klitorikseen saakka. Voit halutessasi kokeilla myös suoraan vibraattoria klitoriksella, mutta muista, että siinä missä jotkut nauttivat tästä, on se joillekin liian stimuloivaa.

Muista, että voit käyttää bulletia sellaisella tavalla kuin haluat ja sinusta itsestä tuntuu hyvvältä. Kun olet tottunut pienimpään asetukseen, voit alkaa kokeilla eri asetuksia ja löytää sinulle sopivan tyylin tai nopeuden.

Rabbit

Cosmopolitanin mukaan tämä vibraattori stimuloi sekä klitorista että g-pistettä. Se tunnetaankin siitä, että sen avulla voi saada ’sekoitusorgasmin’, eli orgasmin, joka tapahtuu kahden erogeenisen alueen yhtäaikaisesti stimulaatiosta, kuten klitoriksen ja g-pisteen.

Jos rabbitin käyttö ei ole ennestään tuttua, kannattaa aloittaa hitaasti ja rauhassa. Laita paljon vesipohjaista liukuvoidetta mukavuuden maksimoimiseksi ja aloita vibraattorin käyttö sen pienimmällä asetuksella tunnustellen samalla, miltä sen käyttö sinusta tuntuu.

Rabbit-vibraattoria voi käyttää monenlaisilla liikkeillä, mutta tärkeintä on kuunnella omaa kehoa ja sitä, mikä tuntuu hyvältä – tee itse omat sääntösi! Kokeile esimerkiksi pitää vibraattoria sisälläsi, kun se värisee, ja samalla liikuta jäniksen korvia klitoriksellasi. Tai voit tehdä vibraattorin varella edestakaista liikettä kuin yhdynnässä ja asemoida sen korvat koskettamaan liikkeen mukana klitorista.

Mitä enemmän tulet sinuksi vibraattorin käytön kanssa, sitä enemmän voit kokeilla eri asetuksia. Cosmopolitanin mukaan joissakin malleissa vibraattorin vartta ja jäniksen korvia voi operoida erikseen, joten voit myös kokeilla kumpaakin.

Klassikko

Klassiset vibraattorit ovat usein penistä muistuttavia. Cosmopolitanin mukaan ne ovat erityisen helppoja yhdynnästä pitäville, koska ne korostavat sisäistä stimulointia.

Aloita vibraattorin käyttö laittamalla sille liukuvoidetta ja aseta se hitaasti sisään. Voit laittaa vibraattorin päälle ennen sitä tai vasta, kun se on sisälläsi. Valinnan mahdollisuus riippuu käyttämästäsi tuotteesta ja missä siinä on painikkeet.

Aloita pienimmällä asetuksella ja pidä vibraattoria sisälläsi. Kun se tuntuu hyvältä, voit liikuteella sitä erilaisin tavoin ja kokeilla eri asetuksia. Koska tämä lelu painottaa sisäistä stimulaatiota, ei se ole suosituin malli, koska moni kaipaa emättimen stimuloinnin lisäksi myös klitoriksen stimulointia lauetakseen.

Wand

Wand-malli on Cosmopolitanin mukaan erittäin kätevä laite: niskan hierontaan käytetyistä hieromasauvoista on tullut oiva tapa saada nautintoa myös toisilla tavoilla. Wandit ovat kookkaita ja voimakkaita, mutta niitä käytetään vain ulkoisesti.

Tätäkin vibraattoria voi käyttää parhaakseen kokemalla tavalla. Alkuun se kannattaa kuitenkin laittaa pienimälle asetukselle ja huolehtia, että liukuvoide on jälleen käytössä.

Liikuta laitetta hellästi ympäri vulvaasi ja kokeile, mikä sinusta tuntuu hyvältä. Voi olla hyvä idea aloittaa ulkoa ja edetä hitaasti kohti klitorista tai voit pitää sitä vasten vulvasi etuosaa, jotta se on kontaktissa klitoriksen ja häpyhuulten kanssa niin paljon kuin haluat.

Tämän jälkeen voit liikuttaa sitä ylös, alas, ympäriinsä – aivan miten itse parhaaksi koet! Kun olet kiihottunut, voit kokeilla erilaisia asetuksia ja testata, mistä kaikesta pidät.

G-piste

G-pistevibraattorien pää on kaartuva, mikä auttaa siihen, että ne koskettava emättimen etuseinämää, missä g-pisteen on sanottu sijaitsevan. Kuten klassinen malli, myös tämä vibraattori on suunniteltu sisäistä käyttöä ajatellen.

Cosmopolitanin mukaan tämänkin vibraattorin käyttö aloitetaan laittamalla reilusti liukuvoidetta, laittamalla vibraattori pienimmälle asetukselle ja hitaasti sen jälkeen sisään. Pidä lelua sisälläsi ja tunnustele, miltä värinä sinusta tuntuu.

Sen jälkeen voit liikuttaa vibraattoria sisään ja ulos, pyörivällä liikkeellä tai pitää sitä sisälläsi, kun tutustut sen eri asetuksiin. Jos kaipaat klitoriksen stimulaatiota, voit samalla sormilla hivellä klitoristasi.

Näin käytät vibraattoria

Cosmopolitanin mukaan vibraattorin käyttö on yleensä melko helppoa: valitse vain mieluinen värinäkuvio ja nopeus, käytä liukuvoidetta ja sitten liikuta vibraattoria klitoriksen ja häpyhuulten päälle kunnes löydät itsellesi mieluisan kohdan ja avan stimulaatiolle.

Tästä lähdetään liikkeelle ja se on myös erittäin nautinnollinen tapa saada orgasmi vibraattorin kanssa. Voit kuitenkin kokekilla myös:

  • käytä vibraattoria ympäri sukuelimiäsi. Kun sinusta tulee kokeneempi vibraattorin käyttäjä, voit oppia sen kanssa todella tarkaksi. Joillakin esimerkiksi klitoriksen toinen puoli on herkempi, kun taas jotkut käyttävät mieluiten vibraattoria aivan klitoriksen ylä- tai alapuolella.
  • kokeile edgingia. Kokemuksen karttuessa voit kokeilla erilaisia tekniikoita, kuten edgingia. Tässä tekniikassa päästät itsesi lähelle orgasmia, mutta et anna itsesi laueta. Tätä toistetaan kunnes et enää kestä ja sinun on annettava itsesi päästä loppuun asti.
  • tutustu vibraattorin asetuksiin. Lelut ovat Cosmopolitanin mukaan yhä hienostuneempia ja niissä on monenlaisia asetuksia. Tämä tekee niistä täydellisiä niin vasta-alkajille kuin kokeneemmille käyttäjille. Kun otat käyttöön uuden lelun, tutustu sen eri asetuksiin ja nopeuksiin ja saatat löytää tuntemuksia, joita et koskaan olisi uskonut kokevasi!
  • kokeile vibraattoria kumppanin kanssa. Keskustele kumppanisi kanssa ja jos se hänelle sopii, ottakaa vibraattori mukaan seksiin. Voitte testata vibraattoria myös kumppanisi vartalolla ja kokeilla, miltä sen käyttö tuntuu esimerkiksi nännien, kivesten tai frenulumin kohdalla.

Kerroimme aiemmin, että seksivälineet piristävät suomalaisten seksielämiä. Voit lukea tästä lisää sekä suomalaisten tosielämän kokemuksia täällä.

Lähde: Cosmopolitan UK