Oletko vielä hoksannut, kuinka hevi-osastoille on ilmestynyt uusi melonilajike nimeltään snowball?

Jos et vielä uskaltanut ostaa tätä lumipallolta näyttävää melonia, pian tiedät siitä kaiken tarvittavan, ja ehkä sellainen tarttuu seuraavalla kauppareissullasi mukaasi. Tämä tieto on saatu Healing Plant Foods -sivustolta, jossa melonista kerrotaan kaikki mitä haluat tietää.

Snowball maistuu ihanan makealta ja ehkä vähän tutultakin

Maku on tietysti ensimmäinen asia, joka pitää tietää. Jos tiedät kuinka makealta hunajameloni maistuu, tämä maistuu vieläkin makeammalta. Maku kuitenkin vaihtelee, joten se voi olla joissakin meloneissa vähän laimeampi kuin toisissa. Mutta maku on aina maukkaampi kuin hunajamelonissa, joten jos pidät siitä, pidät myös tästä valkoisesta melonista. Tästä pitää myös, jos pitää päärynästä, jonka makua voi tästä löytää. Snowball on kooltaan aika pieni meloni, mutta sitäkin suurempi herkku.

Kyseessä on erittäin terveellinen hedelmä, vaikka se onkin suurimmaksi osaksi vettä

Meloneissa, kuten tässäkin, suurin osa on vettä. Siksi yhden sellaisen syömisestä ei voi saada kovin paljon syötyä terveellisiä asioita. Mutta sitä syömällä toki saa monia terveyshyötyjä. Pienen kalorimäärän takia se sopii hyvin lauhduttajille.

Siitä löytyy hunajamelonin tapaan paljon kaliumia. Keho tarvitsee sitä paljon, koska se tasapainottaa kehossa olevien natriumien määriä. Tämä tasapaino saa kehon tuottamaan energiaa, joka säätää kehon nestetasapainoa sekä hallitsee munuaisten toimintaa. Jos nämä kaksi eivät ole tasapainossa, voi esimerkiksi verenpainen nousta, joka taas nostaa sydänkohtauksen riskiä.

Kaliumia tarvitaan myös lihaksen ja luiden kunnossapitämiseen. Tästä melonista löytyy myös kahta silmille hyvää tekevää voimakasta fytoravinteita, jotka ovat luteiini ja zeaksantiini. Ne ovat karotenoideja, jotka vastaavat silmän sen alueen hyvinvoinnista, jolla nähdään tarkasti.

Tässä melonissa on myös paljon C-vitamiinia, joka tekee myös hyvää silmille, mutta myös iholle. Se edistää normaalin kollageenin tuotantoa, suojaa ihoa UV-säteilyltä ja vähentää ihon tulehduksia. Kun näet tämän lumipallolta näyttävän melonin hedelmäosastolla, nappaahan mukaasi!

Lähde: Healing Plant Foods