Amerikkalaisen yliopiston tiimi aikoo selvittää sisäilman laadun yhteyttä havaintoihin kummittelusta.

New Yorkissa sijaitsevan Clarksonin yliopiston ”haamujengi” selvittää yhteyttä sisäilman laadun ja kummitushavaintojen välillä. Heidän mukaan myrkylliset homeet voivat laukaista psykoosin ja se voi saada näkemään ja kuulemaan karmivia asioita öisin, kertoo Huffington Post.

Mitä herkempi homeelle on, sitä todennäköisemmin voit kuvitella asustavasi poltergeistin kanssa.

”Kummittelu on laajasti raportoitu ilmiö, jota ei ole kovin hyvin hyvin tutkittu”, Clarksonin tekniikan professori Shane Rogers sanoi.

”Havainnoista kerrotaan usein vanhemmista rakennuksista, jotka voivat kärsiä myös huonosta ilmanlaadusta”, hän jatkoi.

”Samalla tavalla jotkut ihmiset ovat kertoneet masennuksesta, ahdistuksesta ja muista vaikutuksista altistuttuaan biologisille sisäilman epäpuhtauksille. Koetamme selvittää, voivatko osa raportoiduista kummitteluista olla kytköksissä tiettyihin sisäilman epäpuhtauksiin”, Rogers kertoi tutkimuksesta.

Rogers on kuvaillut itseään pitkäaikaisena kummitustarinoiden ystävänä eikä miellä itseään yliluonnollisen huuhaan paljastajana.

”Toivon, että voimme tarjota oikeita vihjeitä siihen, mikä voi osaltaan johtaa näihin ilmiöihin ja mahdollisesti samalla auttaa ihmisiä”, Rogers sanoi.

Rogers ”haamujengeineen” aikoo mitata ilmanlaatua useissa paikoissa New Yorkin osavaltion pohjoisosassa, missä on kerrottu kummittelevan. Huffington Postin mukaan tiimi aikoo julkaista löydöksensä, jos selviävät kummitusten käsistä ehjin nahoin.

Lähde: Huffington Post