Joulun alla on tehty katsaus tulevan vuoden kauneustrendeihin.

Jos haluat tutustua uuden vuoden mukana tuleviin trendeihin hyvissä ajoin, onnistuu se Pinterestin julkaiseman listauksen avulla. Pinterest 100 for 2019 -listalle on koostettu sata trendiä, jotka tulevat olemaan esillä ensi vuoden aikana.

Cosmopolitan UK kävi listaa läpi ja laittoi ensi vuoden suurimmat kauneustrendit järjestykseen sen mukaan, kuinka paljon niihin liittyvien hakujen määrä on kasvanut Pinterestissä. Hiustrendeistä ihonhoitoon, alta selviää vuoden 2019 suurimmat kauneustrendit.

1. Liilat hiukset

Vuonna 2019 liilat hiukset tulevat olemaan todella suositut. Pinterestissä niiden haku on noussut 1 077 prosenttia. Voit siis alkaa valmistautua tämän ihastuttavan sävyn paluuseen ja ensi vuoden suurimpaan kauneustrendiin varaamalla alkuvuoteen ajan kampaajalle – tai jättämällä hopeashampoon vaikuttamaan hieman pidemmäksi aikaa…

2. Harmaat hiukset

Ajatus ensimmäisten harmaiden löytämisestä ei ole ensi vuonna suinkaan kauhistuttavaa, vaan harmaita hiuksia jopa tavoitellaan. ’Going gre’ -termin hakujen määrä on kasvanut 879 prosenttia, mikä kertoo siitä, että harmaat hiukset ollaan viimein ottamassa avosylin vastaan.

3. Räväkät huulet

Cosmopolitanin mukaan tänä vuonna minimaalinen meikki on haastanut vahvempaa meikkityyliä, jota on näkynyt etenkin Instagramissa. Ensi vuonna luvassa on näiden kahden kompromissi: meikkipohja on neutraali ja luonnollinen, kuin meikkiä ei olisi lainkaan, ja siihen yhdistetään räväkkä, erottuva huulimeikki. ’Standout lip colour’ -termin hakujen määrä on kasvanut Pinterestissä 467 prosenttia.

4. Powder dip -kynnet

Geelikynsien sijaan powder dip -kynnet ovat vuoden 2019 juttu. Myös SNS-nimellä tunnetut kynnet tehdään pulverijauheella geelin sijaan. Cosmopolitan UK:n mukaan kynnet kestävät jopa kuukauden eivätkä vahingoita kynsiä, kuten geelikynnet. Powder dip -kynsien hakujen määrä on noussut 442 prosenttia, joten se on selvästi yksi ensi vuoden isoimmista trendeistä.

5. Taikapähkinä

Witch hazelin, eli taikapähkinän, haku on kasvanut 305 prosenttia ja se kertoo siitä, että ihonhoidon merkitys lisääntyy ja meikkivinkit alkavat jäädä sen jalkoihin. Taikapähkinää on esimerkiksi kasvovesissä.

6. Mantelinmuotoiset kynnet

Kynsiä voidaan muotoilla moneen eri muotoon (stiletto, coffin, ovaali yms.), mutta ensi vuonna tarvitsee muistaa vain manteli. Mantelinmuotoisten kynsien hakujen määrä on noussut 97 prosenttia.

7. Kiilto palaa meikkiin

Mattameikin ystävät joutuvat pettymään, sillä kiilto tekee paluun – tahmeampana kuin koskaan ennen, toteaa Cosmopolitan UK. Mattaiset huulimeikit vaihtuvat huulikiiltojen käyttöön, mutta sen lisäksi kiiltoa tulee myös iholle sekä silmäluomille. ’Glossy makeup’ -termin haut ovat kasvaneet 89 prosentilla, joten tahmaisuuteen on parempi valmistautua, jos haluaa seurata kauneustrendejä.

8. Nestemäiset kuorinnat

Nestemäiset kuorinnat ovat Cosmopolitan UK:n mukaan tehokkaampia poistamaan kuollutta ihoa, virkistämään ihoa ja tasoittamaan hipiää. Näiden etsintä on Pinterestissä lisääntynyt 58 prosenttia.

9. Luonnollinen ripsien tyvikohotus

Lash lift, eli ripsien tyvikohotus on tapa tehdä ripsiin kestotaivutus. Jos sinulla ei kuitenkaan ole aikaa tai varaa lähteä ammattilaisen pakeille, et ole suinkaan ainoa. ’Natural lash lifts’ -hakua on käytetty 52 prosenttia enemmän ja vinkkeinä sen tekemiseksi on annettu muun muassa rypälesiemenöljyn sekä aloe veran käyttö.

10. Lyhyempi otsatukka

Otsatukan leikkaaminen on aina omanlainen sitoutuminen, sillä se voi olla työläs kasvattaa pois. Ensi vuonna otsatukkamalleissa mennään vain lyhyempään suuntaan, sillä ’cropped bangs’ -haut ovat kasvaneet 51 prosenttia.

Voit tutustua muihin Pinterestin listaamiin trendeihin täällä sekä katsoa Cosmo UK:n valitsemia ”pinnejä” yllä oleviin trendihin täällä.

Lähde: Cosmopolitan UK