Leipä on avuksi siivoamisessa monella tavalla.

Valmiiksi viipaloitu leipä kelpaa myös muuhun kuin syötäväksi ja ruoanlaittoon. Se on nimittäin Good Housekeepingin mukaan yllättävänkin kätevä siivousväline.

Alta löydät viisi vinkkiä, miten voit käyttää valmiiksi viipaloitua leipää, kuten paahtoleipää, apunasi siivoamisessa.

1. Pyyhi roiskeet

Jos öljyistä salaatinkastiketta tippuu pöydälle kesken syömisen, suuntaa nopeasti leipien kimppuun.

”Pala leipää imee nopeasti läikkyneen syötävän ennen kuin se pääsee imeytymään liiaksi pöytäliinaasi”, kertoo Good Housekeeping Instituten siivouslaboratorion johtaja Carolyn Forte.

2. Puhdista kahvimylly

Jos rakastat todella tuoretta kahvia, tiedät hyvin, kuinka työlästä voi olla puhdistaa mylly poroista ja öljyisistä jäämistä.

”Heitä jauhettavaksi hieman leipää poistamaan öljyt. Sitten voit käyttää myllyä myös kuivattujen yrttien jauhamiseen”, vinkkaa kodinhoidon asiantuntija Heloise.

3. Tahroja pois seinistä

Jos kodissasi on jälkikasvua, joka tahmaisine sormineen pääsee sottaamaan seiniä, Heloise suosittelee ottamaan palan leipää sormenjälkien poistamiseksi. Tämä vinkki on erityisen kätevä stukkoseiniä tai jos tapetti on sellaista, ettei sitä saa pestä.

4. Poimi lasinsirut

Harja, saati imuri, ei ole aina se paras vaihtoehto lasinsirujen poistamiseksi. Vaikka olisit saanut isommat palaset pois, voi pieniä siruja jäädä jäljelle. Ole erityisen tarkka ja paina viipaloitua leipää sirujen päälle. Jopa kaikista pienimmät sirut tarttuvat leipään.

5. Pyyhi pölyt maalauksista

Taideteoksen, kuten öljymaalauksen, puhdistamisessa ei kannata käyttää karuja kemikaaleja. Sen sijaan pala leipää voi hellästi poistaa pölyt ja saada taulun näyttämään jälleen upealta.

”Älä kuitenkaan hiero leivällä liian kovasti tai jätä murusia maalaukseen”, Forte neuvoo.

Lähde: Good Housekeeping