Tatuointeja otetaan usein nuorena ja niitä kadutaan myöhemmällä iällä.

Kyselyn mukaan neljä kymmenestä tatuointeja ottaneesta katuu lopulta ainakin yhtä ottamaansa tatuointia. Yksi kuudesta inhoaa omia mustekuviaan jopa niin paljon, että haluavat ne poistetuksi kirurgisesti.

Suurin syy mielipiteen muuttumiselle tatuointien suhteen on pelko, että tatuoitu henkilö mielletään rahvaanomaiseksi tai sivistymättömäksi – näin ainakin puolet kyselyyn vastanneista pelkää. 34 prosenttia taas on huolissaan siitä, miltä he näyttävät vanhoina ja puolet kyselyyn vastanneista myönsi, että näkyviä tatuointeja omaavat menestyvät epätodennäköisemmin työelämässä.

Kysely tehtiin 1 200 tatuoidulle henkilölle ja sen teetti kauneustuotteiden jälleenmyyjä Escentual.com.

”Kyselyn viesti on selvä: ajattele ennen kuin otat tatuoinnin”, sivuston edustaja kommentoi Daily Mailille.

”Monet, jotka teininä ja parikymppisten alkutaipaleella kiirehtivät ottamaan tatuoinnin katuvat nykysin päätöstään ja koettavat työpaikoillaan peittää niitä”, edustaja lisäsi.

Daily Mailin mukaan kyselystä selvisi, että yleisin ikä aloittaa tatuointien ottaminen on 18-20-vuotiaana. Kyselyssä selvitettiin myös ihmisten ajatuksia tatuoituihin ihmisiin liittyen ja yksi kuudesta kyselyyn vastanneesta ajattelee, että tatuoidut harrastavat todennäköisemmin yhden illan juttuja.

Ehkä yllättävin tulos kyselystä koski kuitenkin rakkausrintamaa; tatuoinnit toisella henkilöllä voivat olla vastenmielinen juttu tatuoiduillekin henkilöille. Kolmannes kyselyyn vastanneista sanoikin, että tapailisi epätodennäköisemmin henkilöä, jolla on huomattavia tatuointeja.

Lähde: Daily Mail