Lentäminen lasten kanssa voi sujua myös vaivattomasti ja näistä vinkeistä voi olla apua siinä.

Varsinkin matkustaessa lentokoneella lasten kanssa, on mahdotonta tehdä liikaa varotoimenpiteitä – kiukkuiset, huutavat ja itkevät lapset kun eivät ainoastaan saata pilata sinun lentoasi, vaan myös ympärilläsi olevien ihmisten matkustaminen voi häiriintyä.

Niin aikuisten kuin lasten kohdalla on tiettyjä asioita, joita kannattaa aina tehdä ennen lentoa, kuten pitää huolta, että nestehukka ei pääse yllättämään, on varautunut viileämpään lämpötilaan sekä viihdelaitteissa on tarpeeksi virtaa. On kuitenkin myös asioita, joita kannattaa tehdä varmistaakseen, että lapset pysyvät tyytyväisinä matkan ajan.

Alle on listattu äideiltä ja asiantuntijoilta saatuja vinkkejä, joiden avulla matkustamisesta lasten kanssa voi tehdä mahdollisimman vaivatonta.

1. Vältä välilaskuja aina, kun mahdollista

Lentomatkustaminen voi olla vaikeaa ja pelottavaa lapsille jo ilman jatkolentoja, joilta saattaa myöhästyä ja pitkiä odotusaikoja lentokentällä.

”On parempi ottaa varhainen suora lento kuin lentää myöhemmin päivällä välilaskun kera”, Kaamna Bhojwani-Dhawan, äti ja Momaboard.com-matkansuunnittelupalvelun perustaja sanoi Mashablelle.

2. Tutustuta matkakohteeseen etukäteen

Hyvä tapa saada lapset innostumaan reissusta tai ymmärtämään enemmän sen historiaa tai kulttuuria, on näyttää matkakohteeseen pohjautuvat elokuva.

”Lapseni ovat vasta katsoneet esimerkiksi Sound of Musicin tai Paddingtonia”, Bhojwani-Dhawan kertoi esimerkiksi Itävaltaan tai Englantiin kohdistuvia reissuja ajatellen.

Bonusta on se, jos voit selittää lapsillesi, että he ovat parhaillaan lentokoneessa, joka vie elokuvista tuttuihin paikkoihin ja pystyt näyttämään elokuvia tai ohjelmia matkakohteesta lapsille lennon aikana.

3. Tee uusista leluista jännittäviä

Monet ovat saattaneet kuulla vinkin, että lennolle ottaisi mukaan lapselle uusia, jännittäviä leluja viihdykkeeksi lennon ajalle. Randi Wolfson, Skyscanner.com:in viestintäjohtaja kehottaa menemään askeleen pidemmälle tämän kanssa.

”Osta halpoja leluja paikallisesta kaupasta ja kääri ne paperiin annettavaksi lapsille matkan aikana. Lapset innostuvat niiden avaamisesta ja se ei tule kalliiksi”, Wolfson neuvoi.

4. Pakkaa mukaan naposteltavia eväitä – tarpeeksi

Tätä ei voi korostaa liikaa.

”Välipalat ovat matkustavan vanhemman paras ystävä”, Great Wolf Lodgen johtaja ja kokenut lasten kanssa matkustelija Kim Schaefer sanoi.

Parhaita vaihtoehtoja ovat välipalat, jotka on helppo säilyttää ja niihin pääsee myös helposti käsiksi.

5. Muista: vähemmän on enemmän

Voi tuntua houkuttelevalta pakata kaikki lelut, viltit ja elokuvat, jotta missään vaiheessa lapsillasi ei tulisi mieleen jotain, mitä he eivät voi saada. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kannat suuren osan siitä, mitä matkalle otat mukaan.

”Mieti todella, mitä tarvitset mukaan ja mitä saat matkakohteesta”, Schaefer vinkkasi.

Jos matka on lyhyt – pohjoisesta etelään sukulaisia tervehtimään – ei mukaan kannata ottaa koko lastenhoitohuonetta.

6. Ota toiset huomioon

Kun lentää lasten kanssa, huolenpito ja ymmärrys auttavat pärjäämään paremmin.

”Lentokoneen henkilökunta ja muut matkustajat eivät katso hyvällä vanhempia, jotka antavat lastensa häiritä lennon rauhaa tai vanhempia, jotka eivät koeta rauhoitella lapsiaan”, Luxe Recessin julkaisia ja äiti Robin Hutson kertoi.

”Kaikilla vanhemilla on ollut julkisella paikalla itkevä lapsi, joten vanhemmat saavat kiitosta jo yrittämisestä. Mitä useampi muu matkustaja näkee sinun yrittävän, sitä vähemmän äkäisiä he ovat sinua kohtaan”, hän lisäsi.

Lähde: Mashable