Lähde maisemakävelylle: Maisemapäivänä nautitaan kotimaan maisemista myös virtuaalisesti

Maisemapäivää vietetään tänä vuonna neljättä kertaa.

Tiistaina 20. lokakuuta vietetään kansansainvälistä maisemapäivää. Päivän kunniaksi Maa- ja kotitalousnaisten MKN maisema-asiantuntijat järjestetävät ohjattuja maisemakävelyitä sunnuntain 18. 10. ja keskiviikon 21.10. välisenä aikana.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain 20. lokakuuta, joka on Eurooppalaisen maisemayleissopimuksen allekirjoittamisen vuosipäivä. Maisemapäivää vietetään tänä vuonna neljättä kertaa.

Päivällä halutaan kiinnittää huomiota siihen, että maisemat ovat olennainen osa kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua. Maisemapäivänä juhlistettaviin maisemiin kuuluvat niin kauniit kuin arkisetkin maaseutumaisemat, kaupunkimaisemat ja luonnonmaisemat.

Maisemapäivän kunniaksi ohjattuja, maksuttomia maisemakävelyitä järjestetään ympäri maata. Osa kävelyistä toteutetaan koronapandemian aiheuttaman tilanteen vuoksi virtuaalisesti, joten voit nauttia kotimaan maisemista vaikka toiselta puolen maata.

Näissä paikoissa voit osallistua maisemakävelyihin:

Sunnuntaina 18. lokakuuta Paltamon Matalansuo

Sunnuntaina tehdään noin viiden kilometrin kävely. Matalansuo on yli 200 hehtaarin laajuinen hieno aapasuo, joka on Natura-aluetta ja kuuluu soidensuojeluohjelmaan. Suoretki järjestetään yhteistyössä Luonto- ja kulttuuripalvelu Angervon kanssa. Maisemakävelyä varten kokoonnutaan kello 12 Iso-Melasen leirikeskukselle, Melalahteen. Löydät lisätietoa täältä.

Tiistaina 20. lokakuuta virtuaalikävely Mikkelissä

Kävelyllä Hilman kanssa – maisemapäivän virtuaalikävely Mikkelin Kaihulla, julkaistaan Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten YouTube-kanavalla.

Tiistaina 20. lokakuuta Ylivieskan Törmäjärvi

Maisemapäivänä Ylivieskassa lähdetään 3,5 kilometrin kävelylle. Retken aikana pääsee ihastelemaan Törmäjärven suojärven maisemia, joita on kuvatta jopa ”pienois-Koliksi”. Lähtö maisemakävelylle on kello 17 Törmälän leirikeskuksen parkkipaikalta Ylivieskassa. Löydät lisätietoja täältä.

Tiistaina 20. lokakuuta virtuaalikävely Rapolan maisema-alueella

Maisemakävely järjestetään Rapolan arvokkaalla maisema-alueella kello 13–14. Voit seurata livelähetystä Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Instagramissa. Kierroksen aikana noustaan harjulle ja tavataan Rapolan oppaitten Asta Santti.

Tiistaina 20. lokakuuta Mynämäen Mynälahti

Tiistaina kello 14 lähdetään 1,5-2 tunnin retkelle, jonka pituus on noin kolme kilometriä. Mynälahden arvokas maisema-alue ja lintuvesi tarjoaa monipuolisen luonto-, virkistys- ja kulttuurielämyksen. Retki järjestetään yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa. Kokoontuminen maisemakävelyä varten on Saarentie 230 pysäköintialueella, Mynämäessä. Löydät lisätietoa täältä.

Tiistaina 20. lokakuuta virtuaalikävely Pohjois-Pohjanmaalla

Virtuaalikävelyn aikana tehdään maisemakierros ympäri maakuntaa aktiivisilla kylillä, joissa on hoidettu maisemaa. Kukin kylä esittelee maisemia kuvin tai videoin. Mukana ovat ainakin Tyrnävän Markkuu, Pudasjärven Sotkajärvi, Iin Pohjois-Ii, Oulun Ylikiimingin Vepsä ja Kärsämäen Sydänmaankylä. Maisemakierros alkaa verkossa kello 18 ja se toteutetaan Teams-ohjelmalla. Maisemakävelylle pitää ilmoittautua ennakkoon ja löydät siihen lisätietoja täältä.

Keskiviikko 21. lokakuuta Petäjävesi

Viimeinen maisemakävely toteutetaan maisemapäivän jälkeisenä päivään Petäjäveden vanhan kirkon kulttuuriympäristössä ja niityllä. Kävelylle kokoonnutaan kello 17 kirkon parkkipaikalla valtatie 23:n varrella. Kävelylle täytyy ilmoittautua ennakoon sunnuntaihin 18.10. mennessä ja löydät siihen lisätietoja täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.