Eniten aikaa vaatteiden valitsemiseen menee, kun nainen on lähdössä illalla viihteelle.

Keskiverto nainen käyttää viikossa yhteensä yli tunnin aikaa vaatteiden valitsemiseen. Vuodessa määrä vastaa kolmea päivää ja työiän (18-vuotiaasta 65-vuotiaaksi) aikana se on yhteensä viisi kuukautta, kertoo Newser.

2 000 naisen avulla tehdystä kyselytutkimuksesta selvisi, että työpäivien aamuina nainen valitsee vaatteita noin 12 minuuttia. Viikonloppuaamuisin aikaa vaatteiden kanssa pähkäilyyn kuluu hieman vähemmän, noin 10 minuuttia.

Eniten aikaa valintaan menee, kun nainen on lähdössä illalla viihteelle – 27,5 minuuttia. Tämän lisäksi puolet naisista murehtii asuaan edeltävänä iltana tai ennen kuin nousee aamulla sängystä ylös.

Brittiläisen univormuhankkija Simon Jerseyn teettämän kyselyn mukaan suunnittelusta huolimatta kaksi kolmesta naisesta myöntää kokeilevansa useita asuja ennen kuin poistuu kotoaan ja noin 15 prosenttia on katunut valintaansa ja palannut vaihtamaan vaatteita. 25 prosenttia vastaajista kertoi myöhästyneensä vaatteiden valitsemisen takia töistä.

Newserin mukaan 37 prosenttia niistä naisista, joista vaatteiden valitseminen on stressaavaa, sanoi murehtivansa siitä, onko valittu asu sopiva työpaikalle. Muut huolet vaatteiden suhteen liittyvät pukukoodiin, säähän, ulkonäköön ja siihen, onko asu imarteleva.

Lähde: Newser