Pidätkö itseäsi hyvänä kuuntelijana? Vai haluaisitko olla siinä parempi?

Jos vastasit kyllä jälkimmäiseen kysymykseen, nyt saat hyvän neuvon, jonka avulla asia hoituu. Purewow -sivustolla esitellään todella helppo keino, jota noudattaessa jokaisesta voi tulla hyvä kuuntelija todella pienellä korjauksella omaan tapaan olla kuuntelijana, kun keskustellaan muiden kanssa.

Kuten aiemmin on uutioitu, jokainen ansaitsee tulla kuulluksi, johon Maailman mielenterveysjärjestökin kannustaa. Siksi on erittäin tärkeää oppia, miten olla hyvä kuuntelija.

Vaikka pitäisit itseäsi erinomaisena keskustelijana, saatat viimeisestellä muiden lauseita määrittelemällä heidän ajatuksiaan, joten et ehkä olekaan siinä niin hyvä kuin luulet. Hyvä keskustelija on nimittäin sellainen, joka osaa myös kuunnella keskustelukumppaniaan. Se ei tarkoita sitä, että keskeyttäisi toisen puheen.

Tässä on kuitenkin yksinkertainen temppu, jolla näytät keskustelussa, että osaat myös kuunnella. Hengitä sisään ennen kuin sanot mitään, kun aiot sanoa jotain. Tee se hiljaa ja huomaamatta eli hengitä ihan normaalilla tavalla. Tämä voi tuntua ensin vaikealta, varsinkin jos hiljaisuus tuntuu sinusta oudolta.

Mutta miksi tämä menetelmä toimii? Se ensinnäkin auttaa siihen, että et keskeytä muiden puhetta kesken. Jos muut vielä yllättäen jatkavat puhumista, huomaat sen hengittämisen aikana. Ja samalla saat aikaa miettiä vielä vähän mitä sanot. Eli ehdit ajattelemaan ennen kuin puhut. Siinä voi käydä jopa niin, että sanokaan mitään. Joka tapauksessa sanoit jotain tai et, annat itsestäsi hyvän kuuntelijan kuvan.

Lähde: Purewow