Erosta voi seurata myös hyviä asioita!

Eroaminen on saatu yleensä kuulostamaan aina pahalta niin elokuvissa, televisiossa kirjoissa kuin musiikissakin. Eroamista pidetään enimmäkseen huonona asiana, jota pitäisi välttää kaikin keinoin.
Eroamiseen voi kuitenkin liittyä myös paljon hyviä asioita. Varsinkin, jos suhde söi sinulta enemmän voimavaroja kuin antoi, on ero ehdottomasti hyvä asia.

Eroamisen jälkeen voit myös nauttia monista asioista, joista nautit ennen eroa, ja jotka parisuhteen aikana tuntuivat täydeltä luksukselta.

Eron jälkeen voitkin taas olla iloinen siitä, että voit nauttia näistä seuraavista asioista.

 1. Sinulla on pitkästä aikaa oikein kunnolla aikaa ystävillesi!
  Nyt kun kumppanisi ei ole enää mukana kuvioissa, voit entistä helpommin lähteä tyttöjen kanssa vaikkapa reissuun tai mökille viikonlopuksi!

 2. Enemmän rahaa käyttöösi!
  Parisuhteessa rahaa tulee käytettyä paljon sellaisiin yhteisiin asioihin, joihin sitä ei ehkä muuten käyttäisi. Menette useammin ulos syömään, leffaan tai teatteriin, ja usein menette vain siksi, että toinen teistä haluaa mennä. Nyt voit käyttää rahasi vain itseesi!

 3. Saat sängyn ja kylppärin omaksesi
  Nyt kukaan ei enää estä kuorsauksellaan sinua nukkumasta tai vie peittoa sinulta kesken unien. Enää ei myöskään tarvitse tapella siitä, kuka pääsee aamulla ensin kylppäriin!

 4. Aikaa omille harrastuksille
  Usein parisuhteessa omat harrastukset kärsivät, sillä on yhteisille harrastuksille ja tekemiselle annetaan yleensä etusija. Usein omille harrastuksille löytyykin taas kunnolla aikaa vasta eron jälkeen.

 5. Voit kokata mitä haluat
  Parisuhteessa pitää ikävä kyllä ottaa huomioon se, inhoaako toinen sinihomejuustoa tai onko toisella gluteeniton ruokavalio. Usein onkin vaikeaa löytää sellaista ruokaa, jota kumpikin haluaa ja voi syödä. Nyt saat kokata sydämesi kyllyydestä juuri sitä, mitä itse haluat!

 6. Kaukosäädin on omasi
  Myöskään televisiota katsoessa ei enää tarvitse tehdä kompromisseja! Saat katsoa juuri sitä, mitä sinä haluat, ilman että kumppani valittaa sohvalla.

 7. Omaa aikaa
  Nyt saat vihdoin joogata rauhassa ilman että joku pelaa viereisessä huoneessa äänet täysillä, tai vaikka vain nauttia kodin hiljaisuudesta omassa rauhassasi. Yksinolo on luksusta!

 8. Vapaus tehdä valintoja
  Tietenkin parisuhteessa pitää voida toteuttaa itseään, mutta totuus on, että usein jommankumman pitää mukautua ja suostua toisen suunnitelmiin tai ainakin tehdä jonkinlainen kompromissi. Nyt saat tehdä kaikki elämäsi isommat ja pienemmät päätökset itse!

  Eroamisessa on siis plussansa!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Priscilla du Preez, Unsplash