Kumppanin suku tulossa kylään joulun aikaan? Nämä tavat auttavat selviämään vierailusta

Jos oman kumppanin sukulaisten vierailu kauhistuttaa, voivat nämä tavat auttaa selviämään vierailun yli.

Toiset tulevat hyvin toimeen kumppaninsa sukulaisten kanssa, mutta toisten kohdalla heidän kanssaan tekemisissä oleminen on kuin suoraan kaikista aiheeseen liittyvistä vitseistä tai kuin Perhe on painajainen -elokuvassa ja sen jatko-osissa.

Jälkimmäisten joukkoon kuuluvilla voi joulun koittaessa olla edessä sukulaisten vierailu, jota odottaakin vähemmän innostuneesti – keittiössä häärää liian monta kokkia, lapsia juoksee joka paikassa ja humalaiset sukulaiset jauhavat politiikasta.

Jotta joulun aika menisi helpommin ja siitä selviäisi kunnialla, on alle listattu 6 tapaa, joista voi olla apua.

1. Lähde lenkille

Laita ulkovaatteet päälle ja suuntaa ulos lenkille. Tämä on hyvä tapa päästä ulos talosta yksin ja muut voivat vain kannustaa sinua, kun reippailet joulun pyhien aikaankin.

2. Laita aikarajat

Kukaan ei halua vieraita koko loppuvuoden pyhien ajaksi. Älä ota riskejä, ja kun sovit vieraiden saapumisesta, sovi samalla siitä, kuinka pitkään he ovat. Näin tiedät, kuinka pitkä vierailu on ja jos hermot alkaa kiristyä, voit vilkaista kelloa ja laskea tunteja vierailun päättymiseen.

3. Ole kekseliäs

Käytä ystäviä, naapureita tai ketä tahansa ”apuna” joulun aikaan niin, että pääset jollain verukkeella poistumaan kotoa – ”ystäväni on vilustunut, käyn viemässä hänelle tarpeita, ettei hänen tarvitse lähteä kauppaan.” Jos ystäviäsi on samassa tilanteessa kanssasi, sopikaa yhteinen ”karkumatka” ja menkää kahvilaan rentoutumaan. Toinen vaihtoehto voi olla käyttää hyödyksi omaa vointia: ”Voi, voi, tulipa pää kipeäksi. Menen lepäilemään hetkeksi.”

4. Luo pakopaikka

Muuta vierashuone pieneksi pakopaikaksi. Varusta se maukkailla naposteltavilla, teellä, lehdillä, kynttilöillä ynnä muulla. Näin vieraat voivat viihtyä vierashuoneessa vielä paremmin ja voit itse vielä korostaa, kuinka laitoit sen viihtyisäksi heitä varten, jotta he todennäköisemmin viettäisivät aikaa vierashuoneessa.

5. Suuntaa ulos

Sano lähteväsi kaupasta hakemaan puuttuvia tarpeita, joita unohdit ostaa aiemmin. Tai ilmoita, että lähdet päivittäiselle kävelyllesi ja pyydä kaikki mukaan – mieluummin ulkona kuin sisällä, etenkin jos kotisi ei ole valtavan suuri.

6. Pelit

Hanki eri huoneisiin hauskoja pelejä, joiden parissa viettää aikaa ja puuhastella yhdessä. Myös palapelit voivat olla hyvä idea, niin joko sinä, perheenjäsenesi tai vieraat voivat olla sen parissa tovin omissa ajatuksissaan palapeliä kasaten.

Näitä samoja vinkkejä voi myös hyödyntää, jos omat sukulaisesi tekevät sinut hulluksi joulun aikaan.

Millä mielin sinä odotat sukulaisten tapaamista ja vierailuja? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.