Uskottomuus on traumatisoiva kokemus, mutta siinä on silti olemassa eräs hyvä asia.

Oletko joskus tullut nykyisen kumppanisi pettämäksi? Siinä tapauksessa tiedät, että petetyksi tuleminen on todella kamala kokemus kaikin puolin. Se on hyvin loukkaavaa, asettaa koko suhteenne uuteen valoon, ja laittaa sinut epäilemään kaikkea, mitä luulit kumppanistasi tietäväsi.

Jos ja kun pettäminen selviää sinulle jossain kohtaa, ennemmin tai myöhemmin, on sitä seuraava aika todella raastavaa. Et luultavasti kykene ymmärtämään, miksi niin kävi ja syytät ehkä itseäsi. Jos et muusta, niin ainakin siitä, että miten et voinut tajuta asiaa jo aiemmin.

Jossain kohtaa seuraa myös vaihe, jossa ajatuksesi todennäköisesi kieppuvat sen ympärillä, tulisiko sinun antaa kumppanillesi anteeksi. Mikään pakko sinulla ei tietenkään ole antaa anteeksi, sen ymmärtävät varmasti kaikki. Mutta anteeksi antaminen ja yhdessä jatkaminen saattavat olla yksi mahdollinen vaihtoehto.

Tässä kohtaa tuleekin esiin se ainoa hyvä asia, joka pettämisestä voi seurata. Pettäminen voi nimittäin avata teille aivan uudenlaisen tilaisuuden tutustua toisiinne uudestaan ja entistä paremmin. Jos aiotte nimittäin jatkaa yhdessä, teidän on kasvaa yhdessä hitonmoinen askel, jotta pystytte oikeasti ymmärtämään toisianne paremmin ja uudelleen.

Pettämiseen on olemassa paljon eri syitä, ja syyt voivat olla hyvinkin monimutkaisia tai epäselviä. Jos aiotte jatkaa yhdessä eteenpäin, sinun pitää pystyä ymmärtämään, miksi kumppanisi petti sinua, ja mikä hänet siihen ajoi. Todennäköisesti opitte tuntemaan toisenne paljon entistä paremmin ja syvällisemmin, ja saatte avattua kenties jo kadonneen keskusteluyhteyden.

Niin kipeältä kuin petetyksi tuleminen tuntuukin, se saattaa olla ainutkertainen tilaisuus herättää talvehtiva suhteenne uudestaan eloon, jos päätätte käyttää tilaisuuden!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Your Tango