Kumpikin sukupuoli suosii vähemmän meikattuja naisia

Miehiä varten ei tarvitse lätkäistä kilokaupalla pakkelia kasvoille.

Tutkimuksen mukaan sekä miehet että naiset suosivat naisia, jotka käyttävät vähemmän meikkiä. Tutkimusta varten kummankin sukupuolen edustajille näytettiin kuvia 44 naisesta ilman meikkiä sekä meikin kera.

Osallistujille näytetyissä kuvissa olleiden naisten meikkimäärä vaihteli eri kuvissa koko ajan kasvaen ja osallistujia pyydettiin kuvia selaillessaan kertomaan, mitä kuvista he suosivat mieluiten. Yllättävää kyllä, kummankin sukupuolen edustajat suosivat naisia 30-40 prosenttia vähemmän meikattuina kuin heillä alun perin oli.

”Luonnollisempi tyylii saa siis näyttämään viehättävämmältä muiden silmissä”, lääkäri ja tutkimuksen toinen kirjoittaja Alex Jones kommentoi Today.com:lle.

Quarterly Journal of Experimental Psychology -lehdessä julkaistu tutkimus osoitti myös, että naiset ajattelevat miesten suosivan enemmän meikattuja naisia ja miehet uskoivat tähän myös.

”Vaikuttaa siltä, että olemme huonoja ymmärtämään, mitä muut pitävät viehättävänä ja se voi johtaa itsetunto-ongelmiin”, Jones viestitti sähköpostitse Today.com:lle.

”Tiedämme meikin lisäävän viehättävyyttä, mutta ennen emme tienneet, ainakaan tieteellisesti, että on olemassa tietty määrä, joka näyttää parhaimmalta ja ihmiset ovat yhtä mieltä siitä, mikä se määrä on”, Jones päätti.

Lähde: Today.com


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.