Esimerkiksi toistuvien riitojen yhteydessä ei aina kannata poistua paikalta luovuttaen.

On täysin normaalia, että parisuhteessa ollessa osapuolet välillä ärsyttävät toisiaan ja riitoja syntyy. Lääkärit-ohjelmassa asiantuntijana toimiva Rachel Ross antoi Women’s Healthille vinkkejään siitä, miten parisuhdetta voi tehdä entistä vahvemmaksi ja välttyä erimielisyyksistä mahdollisesti aiheutuvista kaunoista.

Toistuva riidanaihe

Sen sijaan, että nostaisit kätesi ilmaan ja poistuisit paikalta, kuten yleensä, kävele kumppaniasi kohti ja halaa häntä. Se voi vaatia tahdonvoimaa, mutta tämä yksinkertainen ele voi keventää ilmapiiriä. Jos tällainen hellyyden osoitus ei ole vaihtoehto, ota 10 minuutin tauko rauhoittuaksesi ja kokeile sitten uudestaan.

Hätätilanteessa…

Esimerkkitilanne: hänen äitinsä on saanut sydänkohtauksen. Sen sijaan, että kysyisit mitä voit tehdä tai tarvitseeko kumppanisi jotain, luota arviointikykyysi ja ryhdy toimiin, kuten järjestä matka äitiä hoitavaan sairaalaan, hanki sinne kukkia ja tee tarvittavia järjestelyitä, jotta kumppanisi voi lähteä äitinsä luo ja sinä hänen tuekseen. Ihmisillä voi olla vaikeaa antaa käskyjä pakon alaisena ja epämääräiset avuntarjoukset eivät välttämättä auta.

Kun hän tekee taas ärsyttävää tapaansa

Jälleen esimerkkitilanne: Kun hän seuraavan kerran kertoo samoja, mutta edelleen yhtä huonoja, bilevitsejään, vältä alentuvaa hymyilyä tai silmien pyörittelyä. Jos hänen huumorinsa on kuivaa, koeta löytää tapa saada se hauskaksi tai jos olette porukassa, ole se, joka nauraa hänen jutuilleen. Älä koeta korjata jokaista pientä asiaa hänestä.

Lähde: Women’s Health