Seuraavan kerran, kun tarvitset matkallasi yllättäneeseen hellesäähän tarpeellisia vaatteita tai asusteita, muista että kauppaan ei silti tarvitse välttämättä lähteä, vaikka sellaisia ei sinulla olisi mukana matkallasi.

Ehkä Suomessakin saadaan vielä nauttia lämpimistä päivistä, joten näistä hyvistä hellepäivien ideoista voi olla vielä paljon hyötyä täälläkin. Ideoiden takana on Roland Mouret, joka jakaa käteviä DIY-ohjeita Instagram-tilillään. Vogue on kerännyt näistä kolme kätevää tapaa muuntaa silkkihuivi sellaiseksi, että siitä on kuumalla ilmalla jotain muutakin hyötyä kuin mitä pelkästä huivista voisi kuvitella olevan.

Jokaisesta ideasta löytyy myös kuva esitys, jotka näet, kun menet Vogue-sivustolle. Ensimmäisessä ohjeessa esitellään kuinka huivin voi muuntaa tyylikkääksi topiksi. Se onnistuu vain kolmella kietaisulla. Tässä ohjeessa tarvitaan myös nauhoja, jotka voi poistaa, kun toppia ei enää tarvita. Sen jälkeen toppi on taas huivi.

Myös toinen ohje koskee toppia, mutta täysin erilaista. Senkin teossa tarvitaan vain kolme vaihetta. Sen teossa tarvitaan myös kaulaketjua. Ketjua tarvitaan myös kolmannessa ohjeessa, mutta siinä tehdäänkin käsilaukku. Laukun nimi on Nimes, joka taitaa tarkoittaa Ranskassa sijaitsevaa kaupunkia. Myös toisen topin nimi Espiguette viittaa Ranskaan, joka on alue Ranskassa. Toisen topin nimi on Kefi, joka kuulostaa enemmän viittaavan Kreikkaan, jossa on myös usein tarvetta helletopeille.

Kaikkien näiden ohjeiden takana kerrotaan olevan sellainen ajatus, että matkustaminen lämpimissä maissa onnistuu ilman, että pitää ostaa mitään. Mukana pitää olla vain huivi, joka pelastaa monet kuumat hetket. Mouret pitää tästä yksinkertaisesta tyylistä tuottaa jotain tyylikästä ilman, että mitään pitää ensin ostaa.

Lähde: Vogue