Punaisen eri sävyt ovat nousussa, kun lämpimämmät kuukaudet koittavat.

Kauneuden ja muodin trendien maailmassa punainen on ajaton klassikko, joka sopii mihin tahansa vuodenaikaan. Independentin mukaan kuitenkin kaikki merkit kevät/kesä 2017 -muotinäytösten yhteydessä osoittivat punaisen sävyjen suosion olevan nousussa lämpimämpien kuukausien alkaessa.

Leitmotivin mallien kynsiä koristi aurinkoinen oranssinpunainen, kun taas Charlotte Olympian mallit olivat saaneet käänteisen ranskalaisen manikyyrin, jossa kynnen juuressa oli puolikuun muotoinen paljas kohta ja muuten kynsi oli lakattu klassisen punaiseksi.

Independentin mukaan yleensä viileämpinä aikoina nähtävät, syvemmät punaisen sävyt olivat myös suosittuja; sekä Emporio Armanin että Kate Spaden näytöksissä nähtiin mustan kirsikan sävyllä lakattuja kynsiä.

Kevään ja kesän aikana voit itse valita sinua miellyttävimmän sävyn, mutta valinnan tekeminen voi tuntua vaikealta, koska sävyissä on niin paljon vaihtoehtoja. Jos olet jumissa kynsilakan valinnan kanssa, kannattaa Independentin mukaan valita sävy oman ihonvärin mukaan.

Jos ihosi on vaalea, voivat hipauksen sinistä omaavat punaisen sävyt, kuten karmiininpunainen (crimson) ja kirkkaanpunainen (cardinal), toimia parhaiten. Jos taas haluat jotain tummempaa, voivat kyntesi näyttää eloisalta vadelman sävyissä tai syvässä kirsikanpunaisessa.

Independentin mukaan keskivaalean tai oliivi-ihon omaavien kannattaisi suosia tomaatinpunaista kynsilakkaa tai punaisia sävyjä, joissa on häivähdys vaaleanpunaisen suuntaan (pink-y reds). Myös eloisa oranssihtava sävy (tangerine) sopii hyvin.

Tummemman ihon omaaville sopii parhaiten tummat ja viettelevät sävyt, kuten violettipohjaiset punaiset. Independentin mukaan nämä sävyt näyttävät erityisen imartelevalta kynsissä ja antavat kauniin kontrastin ihoon nähden niin, ettei se näytä liian intensiiviseltä.

Lähde: Independent