Keho viilentää itseään hikoilemalla, ja etenkin kesähelteellä hiki vasta virtaakin.

Hikoilu voi näkyä myös tissihikenä, eli rintojen hikoiluna. Vaikka tämä on täysin normaalia, voi tissihiki olla epämukavaa, ärsyttää ihoa ja tuntua myös kiusalliselta – varsinkin, jos tissihiki jättää jälkensä vaatteisiin.

Healthlinen mukaan suurin osa naisista kokee tissihikeä jossain vaiheessa elämäänsä. Jotkut naiset kokevat sitä enemmän kuin muut, mikä pätee etenkin heihin, joilla on isommat rinnat.

Jos tissihiki on tuttu juttu, voivat nämä alle listatut vinkit tuoda helpotusta elämääsi.

Unohda tekokuidut

Monet rintaliivit valmistetaan tekokuiduista, kuten polyesterista ja viskoosista. Tekokuidut eivät kuitenkaan hengitä ja estävät hikeä haihtumasta. Kannattaa siis kiinnittää huomiota rintaliivien materiaaliin, jotta olosi olisi helpompi.

Heivaa toppaukset pois

Toppaukset ovat yksi lisäkerros vaatetta, joka tekee olosi vain kuumemmaksi. Yleensä niissä on myös tekokuituja, jotka saavat kosteuden pysymään ihoasi vasten sekä Healthlinen mukana lisäävät yleisten ihotulehdusten riskiä.

Suosi puuvillaa tai kokeile mesh-liivejä

Puuvilla on luonnostaan hengittävä kuitu, joten lämpö ja hiki eivät tee oloasi niin tukalaksi. Tässä on kuitenkin huono puoli: puuvillalla kestää aikansa kuivua. Voit myös kokeilla ohuita, toppaamattomia mesh-liivejä. Vaikka materiaali on tekokuitua, ei se vangitse kosteutta.

Kokeile urheiluliivejä

Hyvät urheiluliivit ovat käyttökelpoiset muuallakin kuin kuntoillessa! Valitse itsellesi sopivat liivit, jotka ovat hengittävää ja kosteutta siirtävää materiaalia.

Suosi löysää yläosaa

Healthlinen mukaan ilma on sinun taistelukumppanisi hikeä vastaan. Tiukat vaatteet vangitsevat kuumuuden ja kosteuden, minkä lisäksi tiukat vaatteet yleensä merkitsevät myös enemmän hikitahroja ja märkiä kohtia. Löysät, hengittävät materiaalit antavat ilman virrata ja piilottavat hien.

Pikkuhousunsuojat tai talouspaperi avuksi

Pikkuhousunsuojat ovat näppärä DIY-ratkaisu tissihikeen! Laita niitä pari rintaliiveihisi imemään hikeä ja estämään vaatteita tahriintumasta. Kokeile hengittäviä pikkuhousunsuojia! Jos sinulla ei ole suojia saatavilla, voit käyttää myös talouspaperia. Kuivaa paperilla ensin itsesi ja sen jälkeen taittele muutama talouspaperiarkki rintsikoihisi.

Deodorantti tai antiperspirantti apuun

Antipersiparantit estävät hikoilua, kun taas deodorantit peittävät hien hajua. Avuksi tissihikeä vastaan voit siis kainaloiden lisäksi laittaa deodoranttia rintojen alle. Healthlinen mukaan on myös olemassa deodorantteja, jotka on tehty juuri rintoja ajatellen.

Kokeile arganöljyä

Marokkolaiset ovat vuosisatojen ajan hoitaneet iho-oireita arganöljyllä. Nykypäivänä kauneuden ammattilaiset vakuuttavat, että öljy tekee ihmeitä myös tissihielle vähäntäen niin hikoilua kuin ihoärsytystä.

Apua erilaisista jauheista

Voit kokeilla myös talkkia, joka on mainio apu estämään hiertymiä ja ihottumaa. Talkin lisäksi maissijauho tai maissitärkkelys voi toimia apukeinona tissihikeä vastaan. Healthlinen mukaan voit jopa tehdä itse oman deodorantin yhdistämällä yhtä paljon maissitärkkelystä ja ruokasoodaa, mitä sitten hellästi käsin taputtelet iholle. Saatavilla on myös erilaisia jauheita, joiden tarkoitus on estää hikoilua sekä hiertymiä. Joitakin jauheita saa Healthlinen mukaan peräti suihkepulloita, jolloin levittäminen on vielä helpompaa.

Virkisty kosteuspyyhkeillä

Kun lähdet liikenteeseen, ota mukaasi muutama kosteuspyyhe, joilla voit tarvittaessa hieman virkistää oloasi. Hiki haisee vain sekoittuessaan iholla olevien bakteerien kanssa, joten ihon puhdistamisen pitäisi auttaa.

Unohda rintaliivit kokonaan

Vapauta rintasi ja jätä rintaliivit pois kokonaan! Jos sinua huolettaa, että nännisi vilkkuvat, voit peittää ne esimerkiksi nännisuojilla tai tasseleilla.

Jos ei muu auta, suosi mustaa

Hiki on käytännössä näkymätöntä mustissa vaatteissa.

Lähde: Healthline