Legendaarisesta iskelmälaulajasta kertova elokuva saadaan valkokankaille ensi vuonna.

Odotetun Kikka!-elokuvan käänteistä on tarjolla nyt enemmän esimakua, kun elokuvan virallinen traileri on julkaistu. Ensimmäinen maistiainen elokuvasta saatiin jo kesällä.

Trailerissa Sara Mellerin näyttelemä Kikka ja Elena Leeven esittämä Kikan ystävä Paula aloittavat keikkailun. Kikka myös tapaa Martti Suosalon esittämän Junnu Vainion ja Ile Vainion, jota näyttelee Aku Hirviniemi.

Uudessa trailerissa nähdään lisäksi muun muassa pätkä kohtauksesta surullisen kuuluisasta Sabatti-ohjelmasta, jossa Kikka joutui toimittaja Tapani Ripatin ja Irwin Goodmanin arvostelemaksi. Irwinin roolissa nähdään Ville Virtanen ja Ripattina Eero Ritala.

Musiikintäytteinen Kikka!-elokuva kertoo iskelmälaulaja Kirsi Sirénin elämästä ja urasta. Elokuvan käsikirjoittaja Maarit Nissilä kiinnostui Kikan tarinasta nähtyään hänestä haastatteluita, joissa Kikka vaikutti modernilta artistilta, kun taas ihmiset hänen ympärillään vaikuttivat siltä, että heidät oli repäisty 70-luvulta/ rautaesiripun takaa.

”Tuntui, että Kikka oli aikaansa edellä ja väärin ymmärretty artisti. Muistan esiteininä ajatelleeni, että Kikan levyssä oleva seksuaalisuus oli paheellista ja että Kikasta ’ei saanut’ tykätä. Koin, että Kikka ansaitsisi, että hänen elämäänsä tarkasteltaisiin nykyajan näkökulmasta”, Nissilä sanoo elokuvan tiedotteessa.

Vuonna 2005 ajasta ikuisuuteen siirtynyt Kikka on yhä yksi Suomen kaikkien aikojen eniten myyneistä naisartisteista. Hänet tunnetaan muun muassa kappaleista Mä haluun viihdyttää, Sukkula Venukseen, Apinamies, Tartu tiukasti hanuriin sekä Huone 105.

Jussi-palkitun Anna Paavilaisen ohjaama Kikka! saa ensi-iltansa 23. helmikuuta 2022. Alta voit katsoa elokuvan virallisen trailerin.