Haluatko miehen, jolla on laadukas siemenneste? Lue tämä ja pidä silmällä sen jälkeen miesten kasvoja.

On helppo ajatella, että Oscar Isaacilta, Idris Elbalta, tai Tom Hiddlestonilta näyttävä mies saisi sinut raskaaksi vain tuijottamalla sinua hieman pidempään. Tutkimuksen mukaan miehen kasvoissa piileekin vihjeitä siitä, kuinka hyvin hän voi saada kanssasi lapsen alulle.

Evolutionary Biology -lehdessä julkaistua tutkimusta tehtiin 50 Espanjassa sijaitsevan Valencian yliopiston valkoihoisen miesopiskelijan avulla. Women’s Healthin mukaan näiden miesten siemenneste analysoitiin, minkä jälkeen heidän ulkonäköään arvioitiin kuvien avulla.

Muut mies- ja naisosallistujat arvioivat kyseisten 50 miehen kasvojen viehättävyyttä sekä maskuliinisuutta, jota kuvattiin muun muassa silmien koon, kasvojen alaosan pituuden, poskipäiden, huulten ja sierainten leveyden sekä kasvojen alaosan avulla. Tämän jälkeen tutkijat testasivat, liittyivätkö mitkään näistä ominaisuuksista siemennesteen laatuun.

Women’s Healthin mukaan kasvojen viehättävyys oli positiivisesti yhteydessä sperman laatuun. Tuloksista kuitenkin ilmeni, että enemmän maskuliinisemmat kasvonpiirteet (kuten leveämmät kasvot) omaavilla miehillä siemennesteen laatu oli heikompi kuin miehillä, joilla ei ollut samanlaiset kasvonpiirteet.

Tutkijat eivät ole Women’s Healthin mukaan täysin varmoja tämän yhteyden syystä, mutta yksi teoria on, että maskuliiniset kasvonpiirteet osuvat yksiin lisääntyneen testosteronin kanssa. Tutkijoiden mukaan aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet korkeiden testosteronimäärien voivan huonontaa siittiöiden tuotantoa.

Voi siis olla, että se erittäin maskuliininen mies, johon olet iskenyt silmäsi, voikin omata hieman vähemmän potkua siittiöissään, mikä taas voi vaikuttaa hänen kykyynsä tehdä lapsia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä oli pieni tutkimus, vaikka tulokset mielenkiintoiset ovatkin.

Lähde: Women’s Health