Kaksi ilvestä kävi intensiivistä keskustelua keskellä metsätietä – katso huvittava video

Ilvesten ”keskustelu” todennäköisesti liittyi paritteluun.

Kanadassa ikuistettiin harvinainen näky, kun kaksi kanadanilvestä kävivät keskenään intensiivistä keskustelua metsätiellä. Edward Tristin ja hänen tyttöystävänsä Nicole Lewis kuvasivat ilvesten toisilleen huutamista videolle, joka huvittaa netissä eläinten ihmismäisen möykkäämisen takia.

”Kuljimme tätä tietä ja sillä oli kaksi ilmestä ja lähestyessämme ne eivät liikkuneet, mikä oli todella outoa”, Trist kertoi medialle.

”Nousimme ulos ja aloimme kuvata niitä … saimme ikuistettua kameralle todella, todella harvinaisen näyn”, hän jatkoi.

Ilvekset pitävät videolla melkoista ääntä, mutta videosta uutisoineen Science Alertin mukaan ilvekset eivät vaikuta halukkailta antaa tilanteen paisua aggressiiviseksi, vaikka toinen ilveksistä huitaiseekin toista.

Jos kissaeläinten parissa on viettänyt aikaa, voivat ilvesten äänet kuulostaa tutulta, sillä ne muistuttavat kotikissojen mouruamista kiima-aikana. Panthera-villikissajärjestön Luke Hunterin mukaan ilvesten keskustelu todennäköisesti liittyykin paritteluun.

”Karujen talvien takia kanadanilvekset ovat todella kausiluontoisia parittelemaan ja tämä on juuri niiden yleisen paritteluajan loppua”, Hunter kertoi.

Koska paritteluaika on lopulla, ovat vielä parittelua odottavat ilvekset erittäin epätoivoisia sen suhteen. Science Alertin mukaan tämä on todennäköisesti aiheuttanut kissaeläinten välisen keskustelun.

Videon perusteella on mahdotonta tietää, mitä sukupuolta ilvekset ovat, mutta niiden käytöksestä voi päätellä, etä ne olisivat uros ja naaras. Hunterin mukaan uros haluaisi paritella epäkiinnostuneen naaraan kanssa.

”Ne tavallaan ovat loitolla toisistaan ja koettavat parhaansa mukaan estää tilannetta eskaloitumasta”, Hunter sanoi.

”Niillä on menossa rituaalinen tapa koettaa arvioida, onko toinen osapuoli vaarallinen, onko kyse parittelumahdollisuudesta, koska ei halua kiiruhtaa ja aloittaa tappelua … Kaikki ääntely ja liikehdintä on suunnitelutu … purkamana mahdollista todellista vaaraa”, asiantuntija selitti.

Tilanteen itse kokenut Trist kertoi seuranneensa ilvesten touhuja noin kymmenen minuuttia ennen kuin meni takaisin autoon ja lähti pois. Ilvekset olivat kuitenkin niin kiinni keskustelussaan, että eivät lopettaneet, vaikka Trist ja Lewis ajoivat niiden ohi.

Voit katsoa huvittavan keskustelun artikkelin yllä olevalta videolta.

Lähde: Science Alert


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.