Kerran lauettuaan miehen täytyy odottaa ennen kuin seksiin voi ryhtyä uudelleen.

Jos ensimmäisen seksisession jälkeen jäi vielä nälkää toiseen, kannattaa varautua odottamaan tovi ennen kakkoskierrosta. Toisin kuin naiset, miehet joutuvat ottamaan lepovaiheen (refraktaariajan) huomioon ennen kuin voivat harrastaa seksiä uudelleen.

Urologi Richard K. Leen mukaan ajatus siitä, että voisit harrastaa rakkaasi kanssa monta kertaa seksiä muutaman tunnin sisään on monien miesten kohdalla epärealistinen.

”Hän todennäköisesti tarvitsee ainakin tunnin tai kaksi aikaa ennen kuin uusi erektio on mahdollinen siemensyöksyn jälkeen”, Lee sanoi Women’s Healthin mukaan.

Tarkkaa tietoa lepovaiheen kestosta ei ole, mutta arviot vaihtelevat 30 minuutista 24 tuntiin. Journal of Sexual Medicine -julkaisussa ilmestyneen arvion mukaan lepovaiheen pituus myös todennäköisesti kasvaa iän myötä.

Women’s Healthin mukaan tutkijat eivät ole varmoja, mikä lepovaiheen aiheuttaa. Tutkimukset ovat kuitenkin viitanneet siihen, että syy olisi orgasmin jälkeisissä, kiihottumista ja siemensyöksyä hidastavan prolaktiini-hormonin tason piikeissä.

Myös tietyt elämäntavat voivat vaikuttaa ja Leen mukaan esimerkiksi alkoholin juominen tai säännöllinen masturbointi voivat pidentää miehen lepovaiheen kestoa. Jos miehellä kestää päiviä saada erektio ja laueta uudelleen, kannattaisi hänen Leen mukaan vierailla lääkärin vastaanotolla.

Lähde: Women’s Health