Teen juominen voikin olla vaarallista, eikö terveellistä, jos teet sen väärällä tavalla.

Teen juontia pidetään yleisesti todella terveellisenä tapana, ja teellä onkin todettu olevan useita selkeitä vaikutuksia terveyteemme ja hyvinvointiimme.

Erityisesti vihreä tee ja erilaiset yrttiteet ovat todella suositeltavia, seillä ne voivat auttaa esimerkiksi nukahtamaan, ne voivat parantaa ruoansulatustasi ja suoliston toimintaa, ja ne voivat myös ehkäistä flunssaa.

Siksi onkin yllättävää lukea, että teestä voi myös olla haittaa sinulle, mikäli juot teetä väärällä tavalla. varsinkin, jos teenjuonti on päivittäistä, kannattaa sinun ehdottomasti kiinnittää tähän asiaan huomiota.

Vaara ei piile itsessään teessä, vaan pikemminkin siinä, miten valmistat ja juot teesi. Tutkimuksissa on nimittäin saatu ilmi, että jos teen juo säännöllisesti liian kuumana, voi se aiheuttaa juojalleen syöpää. Riski ainakin kasvaa kaksinkertaisesti.

Tutkimuksessa nimittäin selvisi, että jos juot teesi yli 60 asteisena, kasvaa riskisi sairastua ruokatorven syöpään. Tämä pätee toki myös muihin kuumiin juomiin, kuten vaikkapa kahviin tai kaakaoon.

Jos siis juot usein teetä, kannattaa sinun hankkia lämpömittari, jonka avulla voit mitata teen lämpötilan ennen sen juomista.

Pitää itsekin alkaa kiinnittää huomiota teen lämpötilaan tästä lähin!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib