Parikoista on tullut käsite ja kenkiä on nähty maailmantähtienkin jaloissa.

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka on kertonut lopetavansa yritystoiminnan kuluvan vuoden lopussa. Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitseva myymälä suljettiin jo heinäkuussa, minkä jälkeen toiminta jatkui menestyksekkäästi globaalissa verkkokaupassa, mutta verkkokauppakin suljetaan joulukuussa.

Tieto lopettamisesta saattaa tulla monelle yllätyksenä, sillä brändillä menee kaikilla mittareilla tarkasteltuna erinomaisesti; kuluva vuosi on ollut yritykselle tuloksellisesti ennennäkemättömän hyvä ja yritys on velaton ja kannattava. Syy lopettamiseen onkin puhtaasti henkilökohtainen, ei taloudellinen eikä koronaviruksesta johtuva.

”Olen saavuttanut urallani kaiken mitä halusin: omannäköiseni brändin, kansainvälisen menestyksen, uskolliset fanit, sekä vapauden matkustaa ja nähdä maailmaa. Tänä vuonna juhlin 40-vuotissyntymäpäivääni ja 15-vuotista taiteilijauraani. On aika todeta, että 40-vuotiaan Minnan unelmat näyttävät erilaiselta kuin 25-vuotiaan Minnan”, Parikka kertoo tiedotteessa.

”Brändi on aina mennyt rohkeasti eteenpäin, ja sama rohkeus on ollut brändin menestyksen salaisuus. Tämä menestys antaa minulle suuntaa ja motivaatiota uudelleen määrittää polkuni ja etsiä uusia seikkailuja”, hän lisää.

Minna Parikan kenkiä on myyty Selfridgesin, Harrodsin ja Galeries Lafayetten kaltaisissa kansainvälisissä tavarataloissa. Parikoista on tullut käsite, ja niitä on nähty niin tavallisten suomalaisten kuin useiden kansainvälisten vaikuttajien sekä julkkisten, kuten Lady Gagan, Taylor Swiftin ja Tracee Ellis Rossin, jaloissa.

Villeimmät kenkäunelmat todeksi

Kenkäsuunnittelija on pohtinut päätöstä lopettamisesta pitkään eikä se ollut helppo. Tiedotteen mukaan erilaisista yhteistyömalleista on käyty keskusteluja eri tahojen kanssa, mutta ne eivät ole tuntuneet sopivilta, ja juhlavuosi tuntui Parikasta loogiselta ajankohdalta lopettamiselle: viimeinen vuosi on ollut juhlaa loppuun asti, kuten brändille sopii.

Syksyllä myyntiin saapunut ja brändin toistaiseksi viimeinen juhlamallisto Afterparty kiteyttää sen, miten Parikka on riemulla kannustanut naisia rohkeaan itseilmaisuun jo 15 vuoden ajan. A/W20 ’Afterparty’ -mallisto juhlii monimuotoisuutta, vapautta olla rohkeasti oma itsensä ja suunnittelijan värikästä uraa.

Parikka on äärimmäisen kiitollinen faneilta saamastaan tuesta.

”Kiitos näistä vuosista, I love you guys! Olen kiitollinen, että olen voinut tehdä tätä 15 vuotta, ja kiitos siitä kuuluu faneille. Olen päässyt toteuttamaan kaikki villeimmät kenkäunelmani, ja joku on oikeasti ostanut niitä! Olen onnellinen ja otettu siitä, että on löytynyt paljon muitakin naisia joilla on samanlainen mielenmaisema kuin minulla. Vuosien aikana olemme pystyneet luomaan jotakin enemmän kuin kenkiä – yhteisön”, hän sanoo.

Minna Parikan yrityksen toiminta jatkuu normaalisti 20. joulukuuta saakka verkkokaupassa ja Parikoita saa keväällä vielä Stockmannin Helsingin, Turun, Tampereen ja Tapiolan tavarataloista. Alla olevalta Instagram-julkaisulla Parikka kertoo lopettamisestaan useammalla videolla (klikkaa julkaisussa näkyvää pientä nuolta siirtyäksesi seuraavaan) – jos julkaisu ei näy, löydät sen täältä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Dear bunny community, I’ve got big news to announce. ❤️ I have decided to end the Minna Parikka brand as we know it by the end of the year 2020. The last day to shop in our online store will be the 20th of December. The decision is entirely personal, not due to financial factors or the corona virus. The ongoing year has been a year of growth – both for me personally and for the business. I’m celebrating my 40th birthday and 15 years of entrepreneurship this year, and it’s time to conclude that my dreams look different than they did when I started the business at the young age of 25. Now it’s time for me to seek new adventures and reimagine things – this is not a time for goodbyes, but a hello to something new. ✨ A tremendous thank you to everybunny who has fell down the rabbit hole with me during the years – we have been able to create so much more than shoes: a community. ❤️🐰❤️ Without each one of you the brand wouldn’t have grown into what it is today. I love that we have found a shared playful attitude towards life and I have been inspired to see you share your bold self-expression through my designs. Let’s keep the party going until the end, bunnies! ❤️- Minna

Henkilön MINNA PARIKKA (@minnaparikkashoes) jakama julkaisu