Joulupukin voi tavata koronaturvallisesti poistumatta omasta kodista.

Joulupukin luo Lappiin voi matkustaa joulun pyhinä vaikka omalta kotisohvalta käsin, kun Finnair aloittaa virtuaalilennot Rovaniemelle. Joulupukin virallinen lentoyhtiö tekee kahdeksan virtuaalilentoa Rovaniemelle 25. joulukuuta alkaen.

Virtuaalilennolle lähteville on luvassa 360 asteen elämys, jonka suomalainen VR-studio Zoan on luonut maailman edistyneimmän 3D-pelimoottorin, Unreal Enginen, avulla. Finnair kertoo, että lennon aikana asiakkaat pääsevät nauttimaan matkustamohenkilökunnan tarjoilemista virvokkeista, ihailemaan tähtitaivasta sekä katselemaan revontulia suoraan ’istuimeltaan’.

Noin puoli tuntia kestävässä VR-kokemuksessa on mukana joulukoristeita sekä tuttua äänimaailmaa lennolta – lisäksi läheisellä penkkirivillä saattaa nähdä istumassa tutun, jouluisen hahmon. Perillä Rovaniemen talvimaisemissa asiakkaat ylittävät napapiirin ja kulkevat Joulupukin Kammarille tapaamaan pukkia.

”Kiitos virtuaalitodellisuuden taian, Finnair voi ’lennättää’ perheet eri puolilta maailmaa Rovaniemelle nauttimaan talven ihmemaasta ja tapaamaan joulupukkia matkustusrajoituksista huolimatta. Toivomme voivamme tuoda ison hymyn osallistujien kasvoille”, Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen kertoo.

Virtuaalilennoilla hyväntekeväisyyttä

Finnairin mukaan virtuaalilennon bisnesluokkaan pääsee istumaan joko tietokoneen tai puhelimen selaimella. Lisäksi osallistuminen onnistuu myös sellaisilla VR-laseilla, jotka käyttävät nettiselaimia ja pystyvät näyttämään videota.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäisen mukaan aika ei voisi olla otollisempi jouluiselle VR-kokemukselle.

”Olemme kehittäneet Rovaniemen virtuaalikokemusta jo yli vuoden, ja yhteistyö Finnairin kanssa on hieno tapa saavuttaa kansainvälinen yleisö jouluisella toivon ja ilon viestillä”, hän sanoo.

Virtuaalilennolle osallistuminen maksaa 10 euroa ja paikat voi varata Finnair Shopista. Osallistumalla lennolle voi myös tehdä hyvää: kaikki virtuaalilentojen tuotot menevät lyhentämättöminä UNICEFille, joka käyttää ne koronapandemian hillitsemiseen ja siitä kärsineiden lasten auttamiseen.

Virtuaalilennon toivotaan innostavan matkailua Lappiin

Finnairin mukaan korkealaatuisten VR-kokemusten puute on kauan ollut yksi suurimpia esteitä kyseisen teknologian yleistymiselle. Finnair on kuitenkin panostanut virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksiin jo vuodesta 2016, ja lentoyhtiö esimerkiksi esitteli Airbus A350:n matkustamokokemusta alan tapahtumissa VR-lasien avulla.

Koronapandemia on nopeuttanut virtuaalikokemusten yleistymistä. Joulupukin virallinen lentoyhtiö haluaa virtuaalilennon avulla osoittaa, että laajan yleisön virtuaalitapahtumat voivat olla paljon enemmän kuin kokouksia ja videoita.

”Modernin teknologian ansiosta asiakkaamme ympäri maailmaa pääsevät nauttimaan Lapin taiasta ja joulutunnelmasta kotoaan käsin. Toivomme, että lentäminen Finnairin virtuaalisessa bisnesluokassa innostaa heidät matkustamaan paikan päälle Lappiin sitten kun se taas on mahdollista”, Turtiainen kertoo.

Virtuaalilento pukin luo Rovaniemelle toteutetaan englanninkielisenä. Löydät lisätietoa virtuaalilennosta sekä sen teknologiasta täältä ja liput lennoille voit hankkia täältä.