Suomessa vähävaraisissa perheissä elää jopa 120 000 lasta. Köyhyys vaikuttaa lasten koko elämään ja tulevaisuuteen.

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräys on käynnistynyt tällä viikolla ja kaikki on kutsuttu mukaan auttamaan kotimaan köyhiä ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia. Lahjaksi tulevaisuus -joulukeräyksen tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia kotimaan vähävaraisten perheiden lapsille ja syrjäytymisvaarassa oleville lapsille pitkäkestoisesti – antaa lahjaksi tulevaisuus.

”Köyhyys asettaa lapset eriarvoiseen asemaan ja vaikuttaa lapsen hyvinvointiin monin tavoin. Perheen heikko taloudellinen tilanne voi heijastua esimerkiksi lapsen kaverisuhteisiin, itsetuntoon, tulevaisuususkoon sekä mahdollisuuksiin harrastaa ja opiskella. Seuraukset voivat olla kauaskantoisia ja vaikuttaa pitkälle lapsen tulevaisuuteen”, koordinaattori Aino Sarkia Pelastakaa Lapset ry:stä sanoo tiedotteessa.

Joulukeräyksen lahjoitusten avulla Pelastakaa Lapset auttaa lapsia tukemalla heitä muun muassa harrastuksissa ja opinnoissa. Lahjoitusten turvin nuorten tulevaisuus ei jää pelkän peruskoulun varaan, vaan he voivat valmistua ylioppilaaksi tai ammattiin; moni nuori joutuu päättämään opintonsa peruskouluun, koska kaikilla perheillä ei ole varaa hankkia nuorelle oppikirjoja tai ammattiopinnoissa tarvittavia välineitä.

Pelastakaa Lapset ry:n mukaan esimerkiksi yksinhuoltajuus ja huoltajan sairastuminen tai työttömyys ovat yleisiä syitä hakea apua. Pelastakaa Lapset tukee lapsia ympäri Suomen.

Tunnetut suomalaiset mukana joulukeräyksessä

Mukana Pelastakaa Lasten joulukeräystä tukemassa on myös joukko tunnettuja suomalaisia: Krista Kosonen, Samuli Edelmann, Marko ”Mörkö” Anttila, Reino Nordin ja Maria Veitola.

”En tiedä mitään tärkeämpää maailmassa kuin lapset. Se on minusta itsestään selvää, että lapsia pitää tukea kaikin tavoin. En tiedä, mikä olisi tärkeämpää, ja mihin muuhun meidän pitäisi se raha laittaa, kuin lapsiin. Harrastaminen tai opiskelu ei saisi jäädä siitä kiinni, että ei ole varaa. Sydän särkyy, kun ajattelen oman maan köyhissä oloissa eläviä lapsia”, Krista Kosonen kertoo.

Samuli Edelmann haluaa olla mukana, jotta lapset saisivat harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia.

”On epäreilua ja surullista, ettei kaikilla lapsilla ole samanlaisia mahdollisuuksia”, hän sanoo.

Kultaleijona kannustaa suomalaisia osallistumaan keräykseen

Toukokuussa jääkiekon MM-kisoissa kultaa voittaneen Suomen maajoukkueen kapteenina toiminut Marko ”Mörkö” Anttila kannustaa kaikkia suomalaisia osallistumaan Pelastakaa Lasten joulukeräykseen. Hän on kiitollinen, että sai itse pelata kiekkoa pienestäe pitäen ja toivoo kaikille lapsille yhdenvertaista mahdollisuutta harrastaa.

”Totta kai sitä haluaa olla mukana hyvän asian puolesta ja varsinkin, kun kyse on lapsista. Suomessa on paljon apua tarvitsevia ja lapset ovat lähellä sydäntäni. Kun tietää, kuinka tärkeä se lapsuus on koko elämän kannalta, niin on helppo olla mukana”, Anttila kertoo.

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen voivat osallistua yritykset ja yksityiset lahjoittajat:

  • Verkkolahjoituksella osoitteessa www.pelastakaalapset.fi
  • lähettämällä tekstiviestin LAPSELLE numeroon 16499 (10€)
  • lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”joulu”

Voit lukea lisää keräyksestä täällä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia