”Jotain vanhaa” on helposti tämän morsiamen kohdalla hoidettu.

Osa morsiamista ei halua mennä naimisiin jonkun toisen käyttämässä hääpuvussa, mutta näin ei ole kuitenkaan Abigail Kingstonin kohdalla. Cosmopolitanin mukaan hän aikoo käyttää hääjuhlassaan 120 vuotta vanhassa asua, joka on ollut hääpukuna 10 hänen sukulaiselleen.

Kingstonin isoisoisoäiti Mary Lowry Warren pukeutui hääpukuun ensimmäisenä häissään joulukuussa 1895. Edellisen kerran pukua on käytetty 1991.

Cosmopolitanin mukaan jokaisen käyttökerran jälkeen edellisen sitä käyttäneen morsiamen äiti ottaa hääpuvun säilytettäväksi. Vuosien saatossa hääpuku on käytetty vain kerran kemiallisessa pesussa ja sitä on korjailtu pitsillä sekä muutettu jokaisen morsiamen mieltymysten mukaan.

Kingston aikoo pukeutua omaan pukuun vihkitilaisuutta varten ja vaihtaa perintöpuvun ylleen myöhemmin cocktailtilaisuuteen. Syy ei ole se, etteikö Kingston pitäisi vanhasta hääpuvusta, vaan se, että puku on erittäin herkkä vuosien käytön jälkeen.

Hääpukua jouduttiin korjailemaan paljon Kingstonin häitä varten. Cosmopolitanin mukaan siinä oli reikiä, satiini oli värjäytynyt ja hihat olivat revenneet, mutta suunnittelija sai puvun korjattua käytettäväksi.

Kingston aikoo häissään käyttää myös toista perintökalleutta; riipusta, jonka hänen isoisänsä antoi isoäidilleen. Tämän lisäksi Kingston aikoo laittaa hääjuhlapaikalla näytille valokuvia kaikista morsiamista, jotka ovat käyttäneet vanhaa pukua häissään.

”Hääpuku ei ole ainoa, joka kulkeutuu sukupolvelta toiselle. Myös rakkaus polveutuu”, Kingstonin äiti Leslie sanoi.

Hääpuvun periytyminen jatkuu myös Kingstonin häiden jälkeen, sillä jo seuraava halukas morsian on ilmoittanut haluavansa käyttää häissään perintöpukua.

Katso kuva vanhasta hääpuvusta täältä.

Lähde: Cosmopolitan

Kommentit

Kommenttia