Seksin aikana vagina ei kostu kaikilla niin paljon, kuin muilla. Se voi olla jopa ongelma, johon pitäisi löytyä ratkaisu.

Eräs Bustle -sivuston lukija, kysyy: Mitä voisin tehdä, kun en kostu seksin aikana tarpeeksi? Puolisoni luulee, että hän ei kiihota minua tarpeeksi. Sivustolla vastataan tähän. Ensin kerrotaan, että syy voi johtua monesta eri asiasta.

Ensin olisi hyvä keskustella kumppanin kanssa, että mitä se hänen mielestään tarkoittaa, että kostuu seksissä tarpeeksi paljon. Siinä on niin paljon eroja riippuen henkilöstä. Ehkä kumppanin edellinen kumppani kostui enemmän, joten hän vertaa sitä siihen.

Syy voi olla myös se, että nainen ei pysty keskittymään seksiin kunnolla, joten ei kiihotukaan kunnolla. Silloin ehkä kannattaisi keskustella kumppanin kanssa, että mitä hän voisi tehdä, jotta seksissä kiihottuisi paremmin. Suora puhe seksistä voisi auttaa, josta on myös uutisoitu, että sitä moni juuri kaipaisikin.

Yksi syy voi olla myös se, että käyttää jotain lääkettä, joka aiheuttaa kuivuutta. Sellaisia ovat esimerkiksi masennuslääkkeet sekä hormonaalinen ehkäisy. Kyse voi olla myös elintavoista kuten tupakoinnista ja liiasta alkoholin käytöstä.

Oli syy mikä tahansa, onneksi tähän ongelmaan löytyy helppo ratkaisu. Jos ongelma ei ratkea lääkkeitä tai elintapoja vaihtamalla, voi turvautua keinotekoisiin liukasteisiin, jolla ongelma taatusti hoituu.

Lähde: Bustle