Heti häiden jälkeen ei kannata tehdä seuraavaa asiaa.

Niin ikävältä ja pessimistiseltä se kuulostaakin, ei yksikään avioliitto ole varmasti turvassa avioeron uhalta. Avioerojen määrät ovat kansainvälisesti suuria, ja avioeron riski on todellinen.

Syyt avioeroon ovat eri pareilla kuitenkin hyvin erilaisia. Osalla syy saattaa olla vaikkapa niinkin arkinen asia kuin kommunikoinnin puute, osalla syynä voi olla paljon dramaattisempi asia, kuten vaikka uskottomuus.

Ei ole tietenkään olemassa mitään yksiselitteistä merkkiä, joka ennustaisi, että avioliittoon ajelehtimassa avioeron suuntaan, mutta on tutkimusten mukaan silti olemassa melko varmoja asioita, jotka nostavat avioeron riskiä.

Tutkijat ovatkin saaneet selville, että pariskunnat, jotka tekevät erään asian heti häiden jälkeen, eroavat muita suuremmalla todennäköisyydellä. Tutkimukseen osallistui yli 12 000 naista ja yli 10 000 miestä, ja tutkimuksessa tarkasteltiin heidän avioliittoonsa liittyviä asianhaaroja.

Tutkimuksessa selvisi, että jos pariskunta hankki lapsen heti häiden jälkeen, oli avioeron todennäköisyys suurempi. Tutkijat saivat selville, että pariskunnalla, joka hankki ensimmäisen lapsensa aikaisintaan 8 kuukauden kuluttua häistä, oli paljon muita suurempi todennäköisyys olla avioliitossa ainakin 15 vuoden ajan. Jos lapsi puolestaan syntyi alle 8 kuukauden sisällä häistä, oli pariskunnalla paljon pienempi todennäköisyys siihen, että heidän liittonsa kestäisi 15 vuotta tai pidempään.

Mielenkiintoista oli myös se, että jos pariskunta hankki lapsen ennen häitään, oli todennäköisyys erota vielä suurempi kuin se, että lapsi syntyi pian häiden jälkeen.

Jos siis haluat avioliittosi kestävän, odota lasten hankkimisessa vähintään yli 8 kuukautta häiden jälkeen!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life