Silmät ovat meillä monilla suomalaisilla siniset, mutta tässä ei valitettavasti ole kyse sinisistä silmistä.

Tämä väri silmissä on sinistä harvinaisempi. Se sai eniten ääniä äänestyksessä, jossa äänestettiin viehättävintä silmien väriä. Tätä väriä silmissä pidetään kiehtovana ja seksikkäänä, ja sitä myös kadehditaan. Tämän väriset silmät ovat esimerkiksi näillä julkisuudesta tutuilla henkilöillä: Adele, Emma Stone, Gigi Hadid, Rooney Mara, Kate Middleton, Maisie Williams ja Scarlett Johansson. Tämän väriset silmät ovat ehkä harvinaisimmat maailmassa.

Onneksi olkoon, jos sinunkin silmäsi ovat vihreät, olet nainen ja olet synnyttänyt tai pian synnyttämässä. Nimittäin on tutkittu, että vihreäsilmäiset kokevat vähemmän synnytyskipuja. Kukaan ei kuitenkaan synny vihreäsilmäisenä. Silmät ovat aluksi kaikilla joko siniset tai harmaat.

Tutkimuksissa on saatu selville myös se, että vihreäsilmäisten joukossa on enemmän naisia kuin miehiä. Ainakin monissa maissa, joissa on paljon vihreäsilmäisiä, on siellä heitä tässä joukossa enemmän naisia kuin miehiä. Esimerkiksi Islannissa heidän joukossaan oli naisia yli kaksi kertaa enemmän kuin miehiä.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka monella Suomessa on vihreät silmät ja moniko heistä on naisia.

Lähde: The List