Tämä nukkumisasento vanhentaa sinua ennenaikaisesti.

Meillä kaikilla on yleensä oma lempinukkuma-asentomme, jossa nukummekin lähes joka yö. Moni ei kuitenkaan tiedä, että nukkuma-asentomme voi vaikuttaa sekä terveyteemme, että ulkonäköömme.
Esimerkiksi sillä, nukutko oikealla vai vasemmalla kyljelläsi, voi olla merkittävä vaikutus muun muassa sydämesi toimintaan ja ruuansulatukseen.


Nukkuma-asentosi vaikuttaa myös ulkonäköösi. Sillä on siis merkitystä, nukutko mieluiten vatsallasi, selälläsi tai kyljelläsi.

Ihoon keskittyneet asiantuntijat ovatkin neuvoneet välttämään erästä nukkuma-asentoa etenkin, jos olet yli 50-vuotias, sillä tämä asento aiheuttaa eniten ryppyjä. Ryppyjä aiheuttavat elämässä toki monet muutkin asiat, kuten nauraminen ja hymyileminen, mutta myös nukkuminen on yksi ryppyjen aiheuttaja.

Mikä siis on tämä nukkuma-asento, jota meidän pitäisi välttää? Kyseessä on vatsallaan nukkuminen. Nuorena tämä ei vielä haittaa, mutta kun vanhenemme, ihomme ei enää palaudu kunnolla siitä paineesta, jonka vatsallaan nukkuminen sille öisin aiheuttaa.

Myös kyljellään nukkumisesta voi aiheutua jonkin verran ryppyjä, ja selkeästi kaikkein paras vaihtoehto onkin selällään nukkuminen, sillä silloin kasvomme eivät ole painautuneina tyynyä vasten.

Kannattaakin siis nukkua selällään, jos vain suinkin saat unta niin!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Vladislav Muslakov, Unsplash