Pidä silmäsi auki näiden ominaisuuksien varalta.

Pettäminen on pahin asia, mitä parisuhteelle voi tapahtua. Silti, eräässä tutkimuksessa saatiin selville, että 25 % naimisissa olevista miehistä on ainakin kerran ollut avioliiton ulkopuolinen suhde.

Hämmentävä tulos sai tutkijat etsimään pettämisen syitä ja siihen johtavia ominaisuuksia. He saivatkin selville, että on olemassa neljä ominaisuutta, jotka johtavat usein parisuhteen ulkopuolisiin suhteisiin.

Nämä seuraavat 4 asiaa saavatkin ihmiset todennäköisemmin pettämään kumppaniaan.

 1. He eivät ole täysin tyytyväisiä parisuhteessaan
  Kaikki eivät tietenkään petä kumppaniaan, vaikka eivät olisikaan aivan tyytyväisiä suhteeseensa, mutta tutkijat huomasivat, että pettäjät raportoivat muita useammin olevansa tyytymättömiä suhteeseensa.
 2. Heillä on myönteisiä käsityksiä pettämisestä
  Suurin osa ihmisistä sanoo pitävänsä pettämistä huonona ja haitallisena asiana, mutta eivät kaikki. He, jotka pitävät pettämistä jännittävänä, vapauttavana tai jopa romanttisena, ovat useimmin myös niitä, jotka päätyvät pettämään kumppaniaan.
 3. Heillä on muitakin potentiaalisia kumppaneita tarjolla
  Jos henkilöllä on jatkuvasti tarjolla erityisen viehättäviä vaihtoehtoja, pettäminen on todennäköisempää. Myös jos henkilö itse on poikkeuksellisen vetovoimainen, on olemassa suurempi todennäköisyys, että hän pettää.
 4. Hän ei ole täysin sitoutunut parisuhteeseensa
  Viimeisimpänä ominaisuutena tutkijat totesivat, että omistautumisen puute parisuhteeseen lisää myös pettämisen riskiä. Tämä sinänsä tuskin yllättää ketään!

Pidä siis seuraavia merkkejä silmällä!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Anthony Tran, Unsplash