Persoonallisuushäiriö voi tulla esille monella tavalla, jopa sen perusteella millaisista juomista pitää.

Innsbruckin yliopistossa Itävallassa tutkittiin 953 aikuista keski-iältään 35-vuotta. Tutkimukseen osallistuneet ilmoittivat, mistä mauista he pitävät eniten. Sen jälkeen he vastasivat useisiin persoonallisuuteen liittyviin kysymyksiin, jotka liittyivät esimerkiksi narsismiin, aggressioihin, psykopatiaan ja sadismiin.

Tutkimuksessa selvisi, että kitkeristä mauista kovasti pitävillä on normaalia enemmän pahantahtoisia taipumuksia. Kitkeriä makuja ovat esimerkiksi kahvi, retiisit, olut, tonic-vesi ja selleri. Kahvin kohdalla oli kyse heistä, jotka juovat kahvinsa mustana. Siksi kahvinsa mustana juova saattaakin olla psykopaatti.

Makeista pitävät ovat tämän tutkimuksen mukaan kilttejä ihmisiä esimerkiksi he, jotka pitävät suklaakakuista ja karkeista. Tuollaiset ihmiset myös yleensä vihaavat kitkeriä makuja.

Jos näet kahvilassa tyypin, joka tilaa suklaakakkua ja kahvinsa esimerkiksi maidon kera, on hän todennäköisesti hyvä ihminen. Jos hän tilaa kahvinsa mustana eikä mitään makeaa sen kanssa, häntä voi olla syytä varoa.

Lähde: Cosmopolitan