Onko sinullakin tämä salaisuus?

Jokaisella meistä on joitakin salaisuuksia, ja se on ihan ok. Kaikilla on oikeus pitää jotkin asiat itsellään.

Osa salaisuuksista on parisuhteessa yleisempiä, kuin toiset.

Eräässä tutkimuksessa todettiin, että ihmiset valehtelevat romanttiselle kumppanilleen noin viisi kertaa viikossa. Vaikka kumppanisi ei valehtelisikaan sinulle suoraan, hän saattaa silti salata sinulta asioita.

Eräässä toisessa tutkimuksessa puolestaan saatiin selville, että 37 prosenttia ihmisistä sanoi syyllistyneensä tämän yhden asian salaamiseen kumppaniltaan.

Kyseessä ovat raha-asiat.

Tutkimuksen mukaan 37 prosenttia 2 000:sta kyselyyn osallistuneesta aikuisesta myönsi salanneensa ostoksen, pankkitilin, tiliotteen, laskun ja/tai käteistä kumppanilta tai puolisolta.  Suurin osa (21% ) piilotti käteistä, 20 % piilotti pienen ostoksen ja 12 % tiliotteen tai laskun. Suurista salaisuuksista 6 % myönsi piilottaneensa koko pankkitilin ja 5 % kertoi piilottaneensa suuren ostoksen.

Vaikka monet ihmiset tekevät niin, taloudellisten salaisuuksien pitäminen kumppanilta voi vahingoittaa vakavasti suhdettanne. Itse asiassa 75 prosenttia vastaajista sanoi, että taloudellinen petos oli vaikuttanut heidän nykyiseen tai aiempiin suhteisiinsa jollakin tavalla. Noin 44 % sanoi, että se aiheutti riitaa, ja 35 % sanoi, että se vähensi luottamusta suhteeseen. Vielä pahempaa oli se, että 13 % sanoi näiden salaisuuksien johtaneen lopulta avioeroon ja 10 % sanoi sen johtaneen parisuhteen eroon.

Raha-asiat kannattaakin pitää kumppanin kanssa mahdollisimman avoimena, ellet halua riskeerata suhteenne tulevaisuutta.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life