Suomen viisubiisi Israelissa järjestettäviin Euroviisuihin valitaan maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Suomea tämän vuoden Euroviisuissa edustavan Daruden kaikki kolme edustusehdoskappaletta on julkaistu. Viisubiisi valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa (UMK) lauantaina 2. maaliskuuta.

Viisuehdokkaat ovat nimeltään Release Me, Superman sekä Look Away ja kaikissa kolmessa kappaleessa laulaa Sebastian Rejman. Daruden mukaan kappaleista ensimmäisenä julkaistu Release Me on tekstiltään kaikista kolmesta henkilökohtaisin.

”Release Me on kotoa poissa olevan vanhemman synninpäästöpyyntö, jossa riittämättömyyden tunnetta huudetaan universumille”, Darude kertoo Ylen UMK-sivuilla.

Toisena julkaistu Superman kertoo Daruden mukaan arjen sankaruudesta.

”Meillä kaikilla on joku henkilö tai jokin juttu, joka kannustaa eteenpäin. You can make me fly like I’m superman, laitat minut lentoon”, Darude avasi kappaletta UMK-sivuilla.

Jos kahden ensimmäisen ehdokasbiisin aihepiirit ovat henkilökohtaisia esittäjälleen, on kolmas ja viimeinen kappale, Look Away toista maata. Siinä käsitellään globaaleja ongelmia.

”Maailmassa tapahtuu kamalia asioita. On luonnonmullistuksia, sairautta, sotaa ja pakolaisuutta. On helpompaa katsoa muualle kuin nähdä tai ajatella näitä asioita. Kappaleen viesti on, että pitäisi nähdä, katsoa ja tehdä jotain”, Darude sanoo UMK-sivuilla.

Daruden mielestä Look Awayn sanoma sopii hyvin Euroviisujen henkeen.

”Siinä on sellainen yleismaailmallinen ajatus, että otetaan kaikki osaa ja tehdään yhdessä hyvää”, hän kommentoi.

Viisuihin lähtevä kappale valitaan siis ensi viikon lauantaina 2. maaliskuuta yleisön ja kansainvälisen tuomariston äänien perusteella. Yle lähettää Turun Logomossa järjestettävän UMK-kilpailun suorana lähetyksenä kello 19 alkaen TV2:lla, Yle Areenassa ja Yle X3M:llä.

Suosikkikappaletta voi äänestää lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Äänestyksen tuotot lahjoitetaan Ylen mukaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi.

Euroviisut järjestetään toukokuussa Israelin Tel Avivissa. Finaalipaikoista taistellaan kahdessa semifinaalissa 14. ja 16. toukokuuta ja itse finaali on 18. toukokuuta.

Jokin näistä alla olevista kappaleista kilpailee Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa jatkoon pääsystä:

Release Me

Superman

Look Away

Lähde: Ylen UMK-sivusto