Euroviisujen edustuskappale valitaan yleisöäänestyksen ja kansainvälisen tuomariston avulla.

Pitkään varjeltu salaisuus on nyt paljastettu: Darude on Suomen edustaja tämän vuoden Euroviisuissa. Yle tiedotti valinnasta tiistaina iltapäivällä ja valinnasta kerrottiin myös Euroviisujen virallisilla sivuilla sekä some-kanavilla.

Darude, eli Ville Virtanen, on Ylen valitsema kutsuvierasartisti ja hänen viisuissa esittämä kappale valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa. Tämä on toinen kerta, kun viisuedustaja on valittu kutsumuotoisesti eikä erillistä karsintakilpailua järjestetty.

Darude on tehnyt kolme kappaletta, joista yleisön ja kansainvälisen tuomariston äänien perusteella valitaan Suomen viisukappale. Ylen mukaan edustuskappale-ehdokkaat julkaistaan yksitellen kolmena peräkkäisenä perjantaina: 8. helmikuuta, 15. helmikuuta ja 22. helmikuuta.

Lopullinen edustuskappale selviää lauantaina 2. maaliskuuta Uuden Musiikin Kilpailun suorassa lähetyksessä Yle TV2:ssa kello 21 alkaen. Uuden Musiikin Kilpailu järjestetään Turun Logomossa ja tapahtuman lipunmyynti käynnistyy perjantaina 1. helmikuuta kello 10.

Darude on tunnettu etenkin jättihitistään Sandstorm, joka julkaistiin marraskuussa 1999. Kappale raikaa edelleen niin klubeilla kuin urheilutapahtumissa ympäri maailman.

” Olen mielettömän fiiliksissä että voin vihdoin ilmoittaa, että olen Suomen 2019 Euroviisuedustaja! On iso kunnia edustaa kotimaata tällä tavoin ja olen innoissani, että voin jakaa nämä tulevat hullut kuukaudet Euroviisukokemuksen merkeissä teidän kanssanne”, Darude kertoi omassa Instagram-julkaisussaan valinnan julkistuksen jälkeen.

Euroviisut järjestetään tänä vuonna Israelin Tel Avivissa, missä finaalipaikoista taistellaan kahdessa semifinaalissa 14. ja 16. toukokuuta ja finaali käydään 18. toukokuuta. Suomi kilpailee ensimmäisen semifinaalin ensimmäisellä puoliskolla.

Viime vuonna Euroviisut voitti Israelin edustaja Netta kappaleella Toy ja Suomea edusti Saara Aalto kappaleella Monsters. Lue lisää Uuden Musiikin Kilpailusta täällä ja Euroviisuista täällä.

Lähde: Yle