Jokaisella on omat fantasiansa.

Kyselytutkimuksen mukaan noin puolella naisista (53%) on kuitenkin yksi yhteinen ja salainen fantasia. Women’s Healthin ja Men’s Healthin yhdessä toteuttaman kyselyn mukaan noin joka toinen nainen fantasioi siitä, että jättäis kumppaninsa.

Samaisen kyselyn mukaan 44 prosenttia miehistä ei taas koskaan ajattele koko asiaa. Women’s Healthin mukaan tämä voikin selittää osittain sen, miksi 69 prosenttia avioeroista on tapahtunut vaimojen aloitteesta, kuten Stanfordin yliopiston tutkimus paljasti.

”Nämä luvut ja ero aloitteen tekemisessä avieron suhteen eivät todista, että miehet olisivat avioliitoissa onnellisempia. Mutta ne viittaavat siihen, että naiset ovat halukkaampia tekemään asialle jotain, jos he ovat onnettomia”, asiantuntija ja kirjailija Laura Doyle kommentoi Women’s Healthille.

Doylen teoria on, että naiset rutiininomaisesti arvioivat suhteensa ylä- ja alamäkiä päättääkseen, onko heidän romanttinen panostuksensa kannattavaa emotionaalisesti. Miehet sen sijaan lokeroivat ongelmia, joten yksi iso asia epätodennäköisemmin kaataa koko suhteen, vaikka aiheuttaisikin emotionaalista stressiä.

”Miehet jatkavat yrityksiä tehdä kumppani onnelliseksi, vaikka eivät onnistuisi”, Doyle selvensi.

Women’s Healthin mukaan tämän takia riitojen yhteydessä parien pitää olla suoria ja selkeitä siitä, mitä tarvitsevat niin emotionaalisesti kuin fyysisesti, jotta ongelma saadaan ratkaistua. Tämä tarjoaa miehelle kartan selkeään ratkaisuun ja naiselle varmuutta siitä, että suhteen hyvät puolet voittavat matkaan tulleet mutkat.

Lähde: Women’s Health