Ihotautilääkäri myös kertoo, mitkä tatuointiväreistä ovat vaikeimpia poistaa.

Tatuoinnit ovat olleet todella suosittuja viime vuodet, mutta tatuointien yleistyessä yleistyvät myös niiden poisto-operaatiot, koska osa katuu tatuointejaan. Esimerkiksi Harris Interactiven kyselyn mukaan 14 prosenttia tatuointeja ottaneista yhdysvaltalaisista katuu omiaan.

Yleisimpiä poistettavia tatuointeja ovat entisten kumppaneiden nimet.

”Ex-poikaystäviin ja entisiin puolisoihin liittyvien tatuointien poistopyynnöt ovat yleisiä”, ihotautilääkäri ja tatuoinnin poistoja tarjoava Ava Shamban sanoi Women’s Healthille.

Shamban mukaan niihin sisältyvät myös tatuoidut vihksormukset, joita hän kertoi poistaneensa myös muutamilta näyttelijöiltä. Exien jälkeen hän yleensä poistaa tatuointeja, joissa on jotain outoa.

”Olen poistanut useita vihaisia enkeleitä ja outoja tatuointeja. Ei voi tietää, minkälaisessa mielentilassa ihmiset ovat olleet, kun ovat niitä ottaneet”, Shamban kertoi.

Shamban mukaan osa on halunnut poistaa tatuointeja näkyviltä paikoilta, jos ne eivät sovi työelämään – kuten ranteessa oleva tatuointi, joka ei peity vaatteilla, kun on töissä konservatiivisessa lakifirmassa.

Osa väreistä on kuitenkin vaikeampi poistaa. Vaikeimpia ovat Women’s Healthin mukaan lähellä henkilön ihonväriä olevat värit, kuten keltaiset, beiget ja ruskeat.

”Pigmentti ei tartu niin hyvin laseriin”, Shamban sanoi.

Tämän jälkeen vaikeimpia ovat punaiset (osa ihmisistä on allergisia pigmentille ja poisto voi aiheuttaa reaktion), vihreät ja siniset. Mustat sen sijaan on Shamban mukaan helpointa poistaa.

Tatuointien poistamisen kesto vaihtelee tatuoinnin tyylistä ja paikasta riippuen. Shamban kertoi suosivansa kahden kuukauden odotusaikaa hoitokertojen välillä, jotta näkyy kuinka paljon pigmenttiä on lähtenyt. Poisto-operaatio ei ole halpaa ja se voi olla ikävää, mutta Shamban mukaan on kuitenkin täysin mahdollista poistaa tatuointi.

Lähde: Women’s Health