Osa ihossa näkyvistä merkeistä voi tarkoittaa sitä, että et ole kunnossa.

Iho on suurin ja näkyvin elin. Se on kuin ikkuna, joka paljastaa erilaisia terveyteen liittyviä ongelmia. Stressi voi esimerkiksi aiheuttaa ihottumaa. Jos ihossasi näkyy näitä alla olevia merkkejä, se voi viitata siihen, että sydämesi ei voi hyvin. Varoitusmerkkejä voi ilmaantua ihollesi, mutta myös kynsiisi. Ihotautilääkäri saattaa olla ensimmäinen lääkäri, joka huomaa, että sinulla on sydänsairaus.

5 merkkiä iholla, jotka voivat viitata sydänsairauteen

1. Sinertävä ihonväri.

Iho sinertyy kylmässä, mutta jos sinulla on lämmin, mutta näet silti sinertävää erityisesti varpaissasi, sormissasi tai huulissasi, se voi viitata sydänongelmiin.

2. Keltaiset kasvaimet iholla.

Vahamaisten keltaisten ihokasvustojen ilmaantuminen voi olla sydämen kannalta huono uutinen. Kivuttomat kasvaimet voivat näyttää ensin ihottumalta tai syyliltä, ​​mutta itse asiassa ne ovat ihon alle kertynyttä rasvaa, joka kertoo korkeista kolesterolitasoista, jotka eivät tee sydämelle hyvää.

3. Kuoppainen iho jaloissa ja nilkoissa.

Jos kengät ovat tuntuneet viime aikoina ahtailta, kannattaa tarkistaa, että nilkat ja jalat eivät ole turvonneet, joka voi viitata sydänongelmiin. Silloin jalkoihin on kerääntynyt nestettä, joka voi näkyä myös kuoppaisena ihona.

4. Kutisevat ja tulehtuneet jalat.

Jos veri kiertää jaloissa huonosti, se voi aiheuttaa jalkoihin tulehduksia ja kutinaa. Jalkojen iho voi myös hilseillä ja kuivaa.

5. Punaiset täplät iholla.

Jos esimerkiksi kämmenissä, jalkapohjissa, sormien ja varpaiden välissä esiintyy punaisia täpliä, voivat ne viitata sydänongelmiin.

On olemassa monenlaisia sydänsairauksia, joista voit saada varoituksen esimerkiksi ihon avulla.

Lähde: Bestlife