Huolehtiminen vie monelta yöunet mukanaan.

Brittiläisen kyselytutkimuksen mukaan ihmiset murehtivat ja huolehtivat asioista tunnin ja 50 minuuttia päivittäin. Viikossa tämä on yhteensä 12 tuntia ja 53 minuuttia – eli ja keskiverto aikuisen elinaikana (64 vuotta) murehtimiseen menee jopa neljä vuotta ja 11 kuukautta.

Daily Mailin mukaan työ aiheuttaa eniten murehdittavaa ihmisille, taloudellisten huolten seuratessa perässä. Kyselyyn vastanneista 2 000 britistä 84 prosenttia myönsi, että murehtiminen eri asioista on vienyt yöunet mukanaan.

Kyselytutkimuksen teettäneen Rescue Remedyn edustajan mukaan tulokset ovat huolestuttavia.

”Huolehtiminen on luonnollista ja monet meistä käyttävät hetkiä murehtien jostakin, mutta on hälyyttävää nähdä, kuinka paljon siihen kuluu aikaa. Se ei ehkä vaikuta paljolta, mutta kun ajan laskee yhteen, vie huolehtiminen suuren osan elämästämme”, edustaja kommentoi Daily Mailille.

”Olit sitten huolissasi töistä tai raha-asioista ulkonäköön, murheesi voivat tarkoittaa, että olet liian mietteissäsi nukkuaksesi levollisesti, tulet ärtyisäksi ja se voi vaikuttaa ihmissuhteisiisi”, edustaja sanoi.

Moni huolehtii enemmän kuin olisi tarpeen

Yli 60 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi huolehtimisen vaikuttaneen hyvinvointiinsa. Osa vastaajista sen sijaan myönsi huolehtimisen aiheuttaneen riitoja oman kumppanin kanssa, eroja sekä jopa potkuja töistä.

Daily Mailin mukaan 34 prosenttia vastaajista jakoi huolensa mielellään muiden kanssa, mutta yksi neljästä kertoi pitävänsä murheensa itsellään. Tämän johdosta 72 prosenttia uskoi, että huolehtisi vähemmän, jos jakaisi huolensa muille useammin.

Suurin osa (80 prosenttia) myös myönsi huolehtivansa enemmän kuin oikeasti tarvitsisi. 76 prosentilla murehtimisen määrä oli lisääntynyt ikääntyessä.

Mistä sitten ihmiset huolehtivat? Alla on kyselytutkimuksen mukaan kymmenen yleisintä asiaa:

1. Työt

2. Taloudelliset huolet

3. Myöhässä oleminen

4. Sukulaisen tai ystävän terveysongelmat

5. Omat terveysongelmat

6. Parisuhteet

7. Myöhästyminen lentokoneesta/junasta/bussista

8. Huoli, ettei herätyskello herätä

9. Ulkonäkö

10. Perheen turvallisuus

Lähde: Daily Mail